Zekeriya Alp: Dayanacak gücüm kalmadı

MHK Başkanı Zekeriya Alp 'Bu kadar hakareti hak etmiyorum. 66 yaşındayım. Mide ülserim var. İlaçlarımı artırdım. Dayanacak gücüm kalmadı' dedi.

Zekeriya Alp: Dayanacak gücüm kalmadı
banner98
 MHK Başkanı Zekeriya Alp 4'üncüsünü düzenlediği basın toplantısında şok bir kararla istifasını açıkladı. Alp, G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ın kendisini suçlayıcı açıklamalarını önce medya mensuplarına izlettirdi daha sonra da bu görevi bıraktığını açıkladı. Alp, saygın bir spor ve iş adamı olduğunu, kendisine hiç kimsenin “pişkin-şüpheli” gibi sıfatları yakıştıramayacağını belirterek, yaklaşık 3 yıldır sürdürdüğü görevini noktaladı. Alp, kısa süren basın toplantısı sonrasında MHK üyeleri Yüksel Okçuoğlu, Ünsal Çimen ve Sadettin Güler'le odasına çekildi.

Bir dokun bin ah işit

Ani istifa kararının ardından “Başkan ne oldu da böyle oldu” diye soruyoruz. Bir dokun, bin ah işit misali dökülüyor sözler ağzından…

Artık sağlığım bozuldu

“Dün akşam saat 18.00'de istifaya karar verdim. Telefonlarımı kapattım. Hiç kimseye söylemedim. Burada az önce açıkladım. Herkes kurulum, ailem, yakınlarım basın toplantısında öğrendi. Artık sağlığım bozulmaya başlamıştı. Dün gece iki tane uyku hapı içmeme rağmen uyuyamadım. Kızlarım bana söyleyemiyorlar, ama annelerine 'Babam bu görevi bıraksın' diye baskı yapıyorlardı. Benim için en kıymetli şey itibar ve saygınlıktır. Ben bir imza ya da bir sözümle iş dünyasında 10 milyon dolar kredisi olan bir iş adamıyım. Binlerce insana ekmek veren bir patronum. Bu kadar hakareti hak etmiyorum. Mide ülserim var. 66 yaşındayım. İlaçlarımı artırdım. Dayanacak gücüm kalmadı.”

Töre'ye 'ayıp' diyen yok

“Gökhan Töre dirsek atıyor. Bu hareketi eleştiren bir kişi çıkmıyor. 'Bu bir futbolcuya yakışmaz, ayıptır' diyen yok. Varsa yoksa hakemler… Biz de futbol yöneticiliği yaptık. Futbolcumuza böyle bir durumda hiçbir zaman hoşgörü ile yaklaşmadım.”

Yapanın yanına kâr kalıyor

Adam çıktı Cüneyt Çakır'a 'şaibeli' dedi. (TFF'yi kastederek) Kim ne yaptı? Hangi hukuki süreç başladı? Diyenin yanına kâr kalıyor. Bu kadar hakaret, iftira, suçlama oluyor. Kimse (TFF kurullarını kastederek) bunun için harekete geçmiyor.  

Alp'i istifaya götüren sebepler
1) TFF'nin arkasında olmadığını hissetti.
2) “Basın toplantısı yap” baskısı.
3) “Basın toplantısına hakemle çık” baskısı
4) PFDK ve Tahkim'in hakemleri yıpratacak kararlar alması.
5) Ertelenen futbolcu cezaları.

İstifası sonrasında Zekeriya Alp'i TFF'den hiç kimsenin aramaması dikkat çekti. TFF yönetiminden herhangi bir şekilde “bırakmayız” gibi bir haber gelmedi. Bu arada hakemler Zekeriya Alp'e telefonla ulaşmaya çalıştı. Sadece Cüneyt Çakır'ın telefonuna cevap verdi. Gözyaşlarını tutamadı. Yüksel Okçuoğlu bir hakemin attığı mesajı göstererek “Başkanım bu hafta biz de maçlara çıkmayalım” yazısını telefonunda gösterdi. Yüksel Okçuoğlu “Siz de bıraktınız mı” sorumuza, “Başkan yoksa biz de yokuz” cevabını verdi.

NÖBET DEĞİŞİMİ

İstifa eden Zekeriya Alp, 29 Şubat 2012'de göreve başlamıştı. Alp, yeni MHK?Başkanı Yusuf Namoğlu'ndan boşalan koltuğa oturmuştu. Yusuf Namoğlu'nun Haziran ayında yapılacak TFF seçimine kadar görevde kalacağı belirtildi.

Veda etti

Zekeriya Alp, istifa sonrası TFF'deki odasında kurul üyeleriyle son defa bir araya geldi. Odada yazarımız Ömer Faruk Ünal da bulundu. O esnada çok duygusal anlar da yaşandı. Zekeriya Alp telefonlara çıkmadı.

MHK'YA JET ATAMA

MHK Başkanı Zekeriya Alp'in, şok bir kararla istifa etmesinin ardından Futbol Federasyonu acil olarak toplandı. Yeni yol haritasıyla ilgili fikir alış verişinde bulunan yönetim kurulu, Alp'in istifasının üzerinden 2 saat geçmeden eski başkanlardan Yusuf Namoğlu'nun MHK Başkanı olarak atandığını duyurdu. Bu durum, TFF'nin Alp'in istifasını beklediği, hatta buna göre planlarını önceden yaptığı şeklinde yorumlandı. 

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0