banner102

Zafer Bayramı Kutlamaları,Anıtkabir Ziyareti İle Başladı!

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıldönümü kutlamaları, devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı.

Zafer Bayramı Kutlamaları,Anıtkabir Ziyareti İle Başladı!
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıldönümü kutlamaları, devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları, kabinedeki bakanlar, milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nın yer aldığı resmi erkan, Anıtkabir'i ziyaret ederek Büyük Önder'in mozolesine çelenk bıraktı.

Resmi ve askeri erkanın Anıtkabir'i ziyareti saat 08.50 gibi başladı. Sivil ve askeri resmi erkân, Aslanlı Yol'da yürüyüşünün ardından mozoleye çelenk bıraktı. Büyük Önder'in manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Gül ve beraberindekiler ardından Anıtkabir Özel Defteri'nin bulunduğu Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan gül, deftere "Tarihimizin en önemli günlerinden Büyük Zafer'in yıldönümünde bizlere miras bıraktığınız Cumhuriyeti emin adımlarla geleceğe taşımanın gururu içinde huzurunuzdayız. Vatanı işgal edilen bağımsızlığına kastedilen yüce milletimiz önderliğinizde emsali olmayan bir mücadele vermiş şanlı ordumuz üstün komutanlığınızda tarihe altın harflerle yazılan bir başarıya imza atmıştır. Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muhaberesi ile sadece nihai zafere ulaşmadınız, milletimizin hür ve müstakil yaşama kararlılığını Anadolu'nun sonsuza kadar yurdumuz olduğunu da tüm dünyaya ilan ettiniz. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak ve koyduğunuz hedeflere ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Türkiye, yurtta sulh cihanda sulh düsturunuz doğrultusunda kararlı bir şekilde ilerlemeye devam edecek, uluslararası arenada etkin, her alanda gelişmiş, güçlü ve müreffeh bir ülke olarak daima yükselecektir. Sizi, silah ve dava arkadaşlarınızı, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm mensuplarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz Şad olsun." şeklinde yazdı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, saat 11.15'te Ankara Atatürk Kültür Merkezi bünyesinde bulunan Hipodrom'da gerçekleştirilecek geçit töreniyle devam edecek. Geçit Töreni'ni Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da izleyecek. Kutlamalara, saat 16.00'da Kara Harp Okulu'nda düzenlenecek olan 164. dönem diploma ve sancak teslim töreniyle devam edilecek.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2013, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0