banner102

Yuvacık Barajı Çevresindeki Kaçak Yapıları Yıktırmamak İçin Çatıya Çıktılar

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bulunan Yuvacık Barajı'nın havzasındaki bir işletmenin kaçak bölümleri ekipler tarafından yıkılmak istendi. İşletme sahipleri ile yakınları polis ve jandarma ekiplerine çatılara çıkarak direndi.

Yuvacık Barajı Çevresindeki Kaçak Yapıları Yıktırmamak İçin Çatıya Çıktılar

 Kocaeli'nin doğa harikası mekanlarından Yuvacık Barajı'nın havzasında bulunan işletmelere ait kaçak yapılar için ekipler harekete geçti.

Yetkililer baraja ait havzada imara aykırı genişleme yapıldığını tespit edince, işletme sahiplerine tebligat gönderildi. Ancak kaçak olduğu ileri sürülen bungalov evlerin kaldırılmaması üzerine yıkım kararı çıkartıldı.

Bu sabah iş makineleri jandarma, çevik kuvvet ve zabıta eşliğinde bölgeye gitti. Ancak işletme çalışanları ve yakınları yıkım ekiplerine direnince 10 kişi gözaltına alındı.

Yıkımı engellemek için işletmenin önüne çekilen araçlar ise çekici ile çekildi. Bazı traktör ve arazi araçlarını ise çevik kuvvet ekipleri çekti.

Araçların çekilmesinin ardından bu kez işçiler çatılara çıktı. Bir süre devam eden görüşmelerin ardından eylemciler aşağıya indi. Yıkım işleminin gerçekleşmesi için bungalov ev ve restoranda tahliye işlemi başlatıldı. 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0