banner101

Yıldırımda’da Romanların düğününe silahlı saldırı

Yıldırım'da Roman vatandaşların sokak düğününe yapılan silahlı baskında 3 kişi hayatını kaybederken, 3’ü ağır 6 kişi yaralandı.

Yıldırımda’da Romanların düğününe silahlı saldırı
 Olay Hacivat Mahallesi'nde meydana geldi. Roman vatandaşların düzenlediği sokak düğünü, bilinmeyen bir sebepten ötürü kimliği belirsiz 3 kişi tarafından basıldı. Düğünde oynayan kalabalığa tabancalarla yaylım ateşi açan şüpheliler ve düğündekiler arasında çatışma yaşandı. Yaşanan çatışma sonucu çok sayıda kişi yaralandı. Çatışmada Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen dahil 8 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerinde bulunan vatandaşlar tarafından Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma, Muradiye Devlet ve Çekirge Devlet Hastanesi ile özel bir hastaneye götürüldü.

Daha sonra olay yerine ve yaralıların kaldırıldıkları hastanelere çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Hastane önünde toplanan yaralıların yakınları sinir krizi geçirdi. Hastanede doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen aralarında Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen ile isimleri açıklanmayan 1 çocuk ve 1 kadın hayatını kaybetti. Saldırıda çeşitli yerlerinden yaralanan 6ı kişi ise hastanelerde tedavi altına alındı. Gerçekleşen olaydan sonra polis ekipleri bölgede yaptıkları araştırmada Doğanevler Mahallesi’nde bulunan dere boyunda çalılıklar arasına gizlenen isimleri açıklanmayan iki saldırganı silahlarıyla birlikte gözaltına alırken, bir kişi kayıplara karıştı. Polis ekipleri olay yerinde yaptıkları araştırmada tabancadan çıktığı belirlenen yüze yakın boş kovana el koydu. Saldırganlara ait olduğu belirlenen iki evin çevresinde ise herhangi bir saldırıya karşı Çevik Kuvvet ekipleri tedbir aldı. Ölen kişilerin cesetleri Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp morguna götürüldü.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0