“Vira Bismillah“ Dediler Bereketle Döndüler!

Balık sezonunun açılması ile birlikte İstanbullu balıkçılar da "Vira Bismillah" dedi. İlk günü İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi’ne ağ atarak geçiren balıkçılar, yeni sezonda ucuz balık sözü verdi.

“Vira Bismillah“ Dediler Bereketle Döndüler!
banner98
Balık sezonunun açılması ile birlikte İstanbullu balıkçılar da "Vira Bismillah" dedi. İlk günü İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi’ne ağ atarak geçiren balıkçılar, yeni sezonda ucuz balık sözü verdi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de hale gelerek balıkçılarla görüştü.

Uzun bir aranın ardından 2013 - 2014 balık sezonu coşkuyla açıldı. Yeni sezona balıkçılar büyük ümitlerle başladı. İstanbullu onlarca balıkçı, ilk gün boğazın mavi sularına ağlarını bıraktı. Sezonun ilk günü renkli görüntülere de sahne oldu. Onlarca balıkçının büyük ümitlerle boğaza saldığı ağlara tornik, palamut ve kilolarca istavrit takıldı.

Balıkçıların zorlu ve keyifli yolculuğu ise adeta nefes kesti. Büyük bir ahenk içinde çalışan onlarca balıkçı ilk gün bereketinin tadını çıkarttı.

Kumkapı'da halde balıkçıları ziyaret eden Fatih Belediye Başkanı Demir, hayırlı ve bereketli bir sezon olması temennisinde bulundu. İlk günde balıkçılarla birlikte olmak istediklerini belirten Başkan Demir, "1 Eylül itibariyle balık sezonu açıldı. Arkadaşlar dün akşam vira bismillah diyip yola çıktılar. Bugün de sezonun ilk balıklarını gördük. Denize açılan arkadaşların söylediğine göre bu sezon geçen sezondan daha iyi olacak. Öyle gözüküyor. Protein kaynağı olarak bizim insanlarımız için çok iyi olacak. İnsanlar hak ettikleri balığı en ucuz şekilde yiyeceklerdir" şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2013, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0