banner102

Vatandaşı Canından Bezdirdi!

Akaryakıt fiyatlarına bir hafta geçmeden gelen ikinci zam haberine vatandaşlardan tepki geldi.

Vatandaşı Canından Bezdirdi!
Akaryakıt fiyatlarına bir hafta geçmeden gelen ikinci zam haberine vatandaşlardan tepki geldi. Dün gece yarısından itibaren geçerli olan fiyatlarla birlikte benzinin litresi 15 kuruş, motorinin litresi 18 kuruş, otogaz da 6 kuruş artarken vatandaşlar da artık bu duruma çözüm bulunmasını istedi.

    Geçen hafta benzine 11 kuruş, motorine 8 kuruş zam yapılırken dün yine akaryakıta gelen zamlarla birlikte 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi Gaziantep’te 5,09 liraya yükselmiş oldu. Motorinin litresi 4,62’ye çıktı. Gelen zamlar karşısında artık hükümetin bu duruma bir çözüm bulmasını isteyen vatandaşlar, en pahalı akaryakıtı Türkiye’nin tükettiğini ifade etti.

    15 günde bir akaryakıta zam geldiğini dile getiren İlyas Marangoz isimli bir vatandaş, “Bu esnaf artık nasıl yapacak? Buna bir çare artık 5 lirayı geçti. Motora bile binemiyoruz artık. Arabayı bırak motora bile binemiyoruz.” dedi.

    Hayri Girişken isimli bir vatandaşta akaryakıta gelen zammın hayatın bütün kesimlerine yansıdığını belirterek, “Türkiye dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyor. Hükümet ekonomik olarak ve dış politika olarak iflas etmiştir. Petrol çıkan ülkelerle, komşularımızla iyi değiliz. Savaş ortamındayız, bu rakamlar 10 lira da olur.” ifadelerine yer verdi.

    Hüseyin Yıldız isimli bir vatandaş da, “Dünyada en pahalı mazotu biz kullanıyoruz. 10 gün sürmüyor bir zam, 10 gün sürmüyor bur zam. Nereye kadar sürecek bilmiyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı yani. Biran önce hükümetin bu işe bir el atmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

    Yapacak bir şeyin olmadığını dile getiren Mehmet Büyükyumrucu da, her 10 günde bir zammın geldiğini, artık hükümetin de sorunu olmadığını kaydetti.

    Akaryakıta her ay zam geldiğini belirten Ferhat Ekinci, “Artık bunun önüne geçilmeli. Esnaflar para kazanamıyor. Bunun bir önüne geçilmelidir.” açıklamalarına yer verdi.
Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2013, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0