banner101

Valilik İddiaları Yalanladı!

Eskişehir Valiliği, Gezi Parkı eylemleri sırasında eli sopalı kişilerce dövülerek öldürüldüğü ileri sürülen Ali İsmail Korkmaz olayında ihmali olduğu iddia edilen doktor ile polisler hakkında soruşturma açılmasına Valilik tarafından izin verilmediği yönündeki haberleri yalanladı!

Valilik İddiaları Yalanladı!
Eskişehir Valiliği, Gezi Parkı eylemleri sırasında eli sopalı kişilerce dövülerek öldürüldüğü ileri sürülen Ali İsmail Korkmaz olayında ihmali olduğu iddia edilen doktor ile polisler hakkında soruşturma açılmasına Valilik tarafından izin verilmediği yönündeki haberlerin asılsız ve maksatlı olduğunu bildirdi.

Eskişehir Valiliği resmi internet sitesinde yer alan yazılı açıklamaya göre, bazı basın yayın organlarında Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayan ve 38 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünde görevlerini ihmal ettikleri iddiası ile hakkında soruşturma açılması istenen Dr. H.G. ve görevli polis memurları için Valiliğikçe soruşturmaya izin verilmediği şeklinde asılsız, maksatlı olduğu düşünülen bir yayının halen yapılmakta olduğunun üzülerek müşahede edildiği kaydedildi.

Söz konusu polis memuru ile ilgili tahkikata izine gerek kalmadan başlanıldığının belirtildiği açıklamada, "Görevden el çektirme(açığa alma) ve tutuklama işlemi paralel gerçekleştirilmiştir. Adı geçen sağlık personelinin soruşturması hususunda ise muhatap yetkili Tepebaşı Kaymakamlığı olup bu hususta valiliğimizce verilen bir karar söz konusu değildir. Maktulün ağabeyi Avukat Gürkan Korkmaz’a atfen adı geçen yayın organında verilen haberin doğru olmadığı ve kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine engel olmak için bu açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.
Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2013, 20:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0