banner102

USTA GAZETECİLER AK PARTİ KONGRESİ’Nİ DEĞERLENDİRDİ

Türkiye ve Bursa siyasetinin nabzını tutan, gazeteci Necmi İnce’nin hazırlayıp sunduğu İNCE BAKIŞ’ta AK Parti 7. Büyük Olağan Kongresi değerlendirildi.

USTA GAZETECİLER AK PARTİ KONGRESİ’Nİ DEĞERLENDİRDİ

Bursa Medyasının amiral gemilerinden olan İNCE MEDYA GRUP yayını olan İNCE BAKIŞ programında AK Parti kongresi ve yansımaları enine boyuna masaya yatırıldı. Usta gazeteci Necmi İnce İle ManşetX Gazetesi Ankara temsilcisi olan ve aynı zamanda, Küresel Gazeteciler Konseyi Yaygın Medya Meclis Başkan Vekili Mehmet Çatakçı canlı yayında kongrenin nabzını tuttu.

NECMİ İNCE: Kongreyi değerlendirmeden önce, bizi Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Merkezinde ağırladığınız için teşekkür ederiz. Biraz Küresel Gazeteciler Konseyi’nden bahseder misiniz?

MEHMET ÇATAKÇI: Küresel Gazeteciler Konseyi 14 Ekim 2019 tarihinde 3335 sayılı sayın Cumhurbaşkanı’nın onayı ile 1662 kararla kuruldu. Bu şu demektir. Burası Uluslararası niteliği olan bir konsey. Genel Merkezimiz Ankara’da. Genel Merkezimizden bahsetmişken, adresini de söyleyeyim. Ankara’da çok merkezi bir yerdeyiz. Binektaşı Sokak’ta, tam Kocatepe Camisi’nin yan tarafındayız. Ankara’ya kongrelere gelen gazeteciler, konseyimize gelip yayınlarını burada yapıyorlar, yazılarını yazıyorlar. Genel Başkanımız Mehmet Ali Dim, çekirdekten gelen bir gazeteci olduğu ve gazetecilerin sorunlarını iyi bildiği için burayı açtı. Ayrıca İstanbul’da yine yerli ve yabancı gazetecilere hizmet verecek bir binamız var. Ayrıca 81 ilde temsilcilerimiz var. Birde asıl önemli olan 43 yabancı ülkede temsilcilerimiz var. Buradan gazeteci arkadaşlarıma sesleniyorum. Yurt dışına gittiğiniz zaman temsilcilerimize gidebilirler. Yine 81 ilde de bizim temsilcilerimizi göreceksiniz. Orada da aynı hizmeti alabilirler. Bizim amacımız gazeteci arkadaşlarımıza hizmet vermek. Bizim tek amacımız bu. Bizim yılda 2 kere dergimiz çıkıyor. Küresel Gazeteciler Konseyi’nin çıkarmış olduğu yayın var. Yayınımız Ocak ve Temmuz aylarında çıkar. Uluslararası yayındır. İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanır. Ben de buradan sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu konuda uluslararası bir faaliyet yapıyor ve onun öncülüğünde bizde tüm medya çalışanlarına hizmet vermekten gurur duyuyoruz.

NECMİ İNCE: Bizde İNCE MEDYA GRUP olarak ayda 2 kere Ankara’ya geleceğiz. Dönem dönem birbirinden değerli konuklarımızla siyasetin ve ekonominin gündemini değerlendireceğiz. AK Parti’nin MKYK Listesine baktığımız zaman Bursa dan 2 kişi girmiş listeye. Bursa’da daha önce Bakanlar filan vardı, şu anda yok. Listede bir Ayhan Salman bir de Efkan Ala var. Yani Bursa MKYK’ da 2 kişi ile temsil edilecek. Çok enteresan. Görevden alınan bir il başkanı olan Ayhan Salman MKYK’da. Görev

yaptığı sürede Bursa’nın sorunlarını çözemedi. Ondan önce Cemalettin Torun ile birlikte başkan yardımcısı olarak görev yapan bir isim olan Davut Gürkan Bursa’ya il başkanı olarak atandı. Ama enteresan hakikatten mesela listede Mehmet Metiner yok. Metin Külünk var mesela. Birde AK Parti’de bazı gerçekleri dile getiren Şamil Tayyar listeye girmiş. Evet gazeteci meslektaşımız. Bir dönem tanıtım medyadan sorumlu başkan yardımcısıydı, çok durmadı istifa etti diye bizlerde sorular sormaya başlamıştık. Bir meslektaşımız olarak Şamil Tayyar’ı listede görmek bizi mutlu etti. Şimdi şöyle ben hemen şu notu söylemek istiyorum. Bu MKYK listesi ve değişmesi beklenen Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı 2023 e ya taşıyacaktır ya da taşımayacaktır. Bu liste ve değişmesi muhtemel kabine AK Parti’nin seçim kabinesi ve seçim MKYK’sı olacak herhalde. Recep Tayyip Erdoğan meydanlarda partiyi sırtlamış ondan başka sırtlayan kimse yok. Benim kongrede gözüme çarpan şimdi iki tane genel başkan vekili olacak. Berat Albayrak ismini göremedik. Kongrede de yoktu. Fakat şunu gördüm sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arka koltuğunda Sadık Albayrak oturuyordu. Bu siyaseten şöyle okunabilir. Yani ailede bir birlik, bütünlük var ama küskünlük yok ama Berat Albayrak kongrede de yok. O zaman Berat Albayrak ne olur, tahmin yürütüyorum ya genel başkan danışmanı olur, ya da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olur. AK Parti’nin bir diğer önemli ismi Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak gibi duruyor. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Berat Albayrak’ı da Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapabilir. MKYK Listesini incelemeye devam ettiğimizde, Orhan Miroğlu ismini görüyoruz. Kendisi önemli isimlerden biridir. Listeye baktığım zaman Cumhurbaşkanı’nın doğu ve güney doğuya önem verdiğini görüyorum. Orhan Miroğlu’nun alınmasının sebebi bu. Bakıyorum yine Erzurum’dan Zehra Taşkesenoğlu. O da mesela Erzurum’da genelde etkin olan birisidir. Şanlıurfa’dan Kasım Gülfidan tekrar MKYK’ ya girdi. Kuvvetli bir aşirete mensuptur. Yani AK Parti, doğu ve güney doğuda kaybettiği oyları tekrar geri almak istiyor. Gençlik Kollarında da bazı değişiklikler oldu. Siz bu yaşananları nasıl değerlendiriyorsunuz?

MEHMET ÇATAKÇI: Cumhurbaşkanı şunu gördü. AK Parti’de 2023 vizyonu yaratmak için önce biliyorsun il başkanlarını değiştirdiler. Daha sonra genel merkez, genel gençlik kolları değişti, kadın kolları değişti. Yani şu şekilde bir yol izlendi. Yeni bir kadroyla daha dinamik, daha hâkim olacak bir kadroyla yola çıkmak istediler. Çünkü hakikatten bu pandemi sürecinde ekonomideki zorluklar AK Parti’de oy kaybına neden oldu ama, aması var. Cumhurbaşkanı il il gezerken maalesef milletvekilleri Ankara’daydı. Yani muhalefet milletvekilleri halka giderken, sahadayken, AK Parti Milletvekilleri sahada değillerdi. Cumhurbaşkanı bunları görüyor. Bu değişiklikler seçime giderken milletvekili listelerine yansıyacak. Tahminimce seçimde şu an ki mevcut vekillerin üçte ikisi değişecek. Ben yine 2011 seçimleri öncesi Olay Tv canlı yayınında, Bursa’dan 10 milletvekili isim değişecek dediğim zaman Bursa ayağa kalktı. Olay Medya’nın sahibi sayın Cavit Çağlar’a bunu işten atın bu nasıl biliyor diye şikayetler gitmişti. Sağolsun Cavit bey de arkamızda durdu ve dedi ki, eğer o bir şey yazdıysa doğrudur, yılların gazetecisidir. Listeler 20 gün sonra açıklandığın da Bursa’da 10 milletvekilinin ismi silinmişti. Şimdi aynı pozisyonu görüyorum. Evet sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı seçime giderken milletvekillerinin üçte ikisini değiştirecek.

NECMİ İNCE: Canlı yayınımıza mesajlar yağmaya devam ediyor. Bursa’dan çok sayıda izleyici Faruk Çelik MKYK’da yok, Kabineye girebilir mi diye sorular soruyorlar.  

MEHMET ÇATAKÇI: Efkan Ala’nın Bursa ile ilgili yatırımları takip ettiğini ve Bursa’ya önem verdiğini biliyorum. Faruk Çelik konusuna girecek olursam, Faruk bey çok tecrübeli ve Bursa’yı avucunun içi gibi iyi bilen bir isim. Gençliğinden beri Bursa’da siyaset yapıyor. Bakan iken yüzlerce Bursalı gelir sorunlarını sıkıntılarını anlatırdı kendisine. Faruk bey ise anlatılanlara kulaklarını tıkamak yerine sorunları çözmek için canla başla mücadele ederdi. Faruk bey hem Türkiye siyaseti için, hem Bursa siyaseti için büyük bir şans. Ben Faruk Çelik’e Kabinede yer verilebileceğini düşünüyorum.

https://www.bursahabermerkezi.com/gundem/usta-gazeteciler-ak-parti-kongresini-degerlendirdi-2-h44265.html

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2021, 10:05

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0