Ünlülerden Erdoğan'a Sert Mektup!

Batı'da çok sayıda ünlü, İngiltere'de yayımlanan The Times gazetesine ilan vererek, Gezi Parkı'ndaki aşırı polis şiddeti olduğunu savunarak Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi.

 Ünlülerden Erdoğan'a Sert Mektup!
banner98
 Batı'da sanat dünyasının en önemli isimleri arasında gösterilen çok sayıda ünlü, bugün İngiltere'de yayımlanan The Times gazetesine tam sayfa ilan vererek, Gezi Parkı'ndaki aşırı polis şiddeti nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. İlanda, AK Parti'nin mitingleri Nazi toplantısına benzetildi. 

Piyanist Fazıl Say'ın da içinde bulunduğu 30 kadar isim yeni bir karalama kampanyasına imza attı. Gezi olaylarını bahane eden grup İngiliz gazetesi The Times'a verdiği ilanda, Türkiye'deki demokratik yönetime hakaretler savurdu. 

Her satırı hakaret dolu 

İlanda Taksim'i terörize eden grupların saldırıları barışçıl gösteriler olarak lanse edilirken, bu saldırılara yönelik tepkiler zalimlik olarak değerlendirildi. Ülkenin seçimle işbaşına gelmiş, icraatları ile demokrasinin standartlarını yükselmiş meşru iktidarı da 'diktatöryal yönetim' olarak suçlandı. 

Vandalizme övgü yağdırıldı 

Bununla da yetinilmeyen ilanda, AK Parti'nin Milli İradeye Saygı Mitinleri, Almanya'daki Nazi Partisi'nin Nürnberg'deki yıllık toplantılarına benzetildi ve bu mitinglere katılan yüzbinlere de hakaret edildi. Taksim'i savaş alanına çevirenler için ise "Türkiye'nin kurucusu Kemal Atatürk'ün öngördüğü şekilde laik bir cumhuriyet olarak kalmasını isteyen gençlerdi" denildi. İlanda, Türkiye hapishanelerinde Çin ve İran'daki cezaevlerindeki sayının toplamından fazla gazetecinin tutuklu olduğu yalanı da yer aldı. Erdogan'ın Strasburgda yargılanacağı da iddia edildi 

Nürnberg'de ne olmuştu 

15 Eylül 1935'te Nürnberg'de yıllık toplantısını yapan Nazi Partisi, antisemitik yasalar hazırladı. Yasalar, Alman ve Yahudi insanlarını sınıflandırdı. Bu kanuna göre, ari ırktan olmayanlar alt sınıf insanlardı ve ari ırkına ait insanlar ile evlenmeleri yasaklandı. Bu dönemde Yahudilerin doktorluk, eczacılık, askerlik ve birçok diğer meslekleri yapması da yasaklandı. Yahudiler artık sadece Almanların evinde işçi olabileceklerdi. 

İŞTE İLANIN TAM METNİ 

Bay Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Başbakanı 
Ankara, Türkiye. Temmuz 2013 
Sayın Bay Erdoğan, 

Aşağıda imzası olanlar, bu mektubu sizin polis güçlerinizin İstanbul'da Taksim Meydanı ve Gezi Parkı ile Türkiye'nin diğer büyük şehirlerindeki barışçı gösterileri, Türk Tabipler Birliği'nin verilerine göre beş kişinin ölmesi 11 kişinin ayrım göstermeksizin biber gazı kullanımı nedeniyle gözünü kaybetmesi ve 8 binden fazla kişinin yaralanmasına neden olacak biçimde, zalimce bastırmasını en güçlü şekilde kınamak amacıyla yazıyoruz.


Ancak, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nın benzersiz bir şiddet kullanımıyla boşaltılmasından sadece günler sonra, tek suçları sizin diktatoryal yönetimine karşı çıkmak olan bu beş ölüye aldırmadan, İstanbul'da Nuremberg Toplanması'nı hatırlatan bir miting düzenlediniz. Sizin hapishanelerinizde Çin ve İran hapishanelerindeki sayının toplamından daha fazla gazeteci var.  


Buna ek olarak, göstericileri çapulcu, yağmacı, holigan olarak nitelendirdiniz, hatta bu göstericilerin yabancıların yönlendirdiği teröristler olduğunu söylediniz. Oysa gerçekte, bu göstericiler sadece Türkiye'nin kurucusu Kemal Atatürk'ün öngördüğü şekilde laik bir cumhuriyet olarak kalmasını isteyen gençlerdi. Sonuç olarak, bir yandan ülkenizi AB üyesi yapmaya çalışırken, bir yandan Türkiye'nin bir Egemen Devlet olduğunu söyleyerek, AB liderleri tarafından size yönelik tüm eleştirileri reddediyorsunuz. 

 

Size 9 Ağustos 1949'da imzalanmış Konvansiyon uyarınca Türkiye'nin Avrupa Konseyi'nin bir üyesi olduğunu, 18 Mayıs 1954'te Avrupa İnsan Hakları Konvansiyonunu imzaladığını ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin yetkisini tanıdığını saygıyla hatırlatıyoruz. Bunların sonucunda, beş masum gencin ölümüne neden olan emirleriniz, Strasbourg'da bir davaya dayanak teşkil edebilir. 

Saygılarımızla ... 
Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2013, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0