Uçaklara alınan el bagajlarının boyutları değişiyor

Uluslararası Hava Taşımacılık Birliği IATA, kabin içine alınan el bagajlarının boyutlarında küçülmeye gidileceğini açıkladı.

Uçaklara alınan el bagajlarının boyutları değişiyor
banner98
 Seyahat alışkanlığı değiştikçe sivil havacılık kuralları da değişiyor. Uluslararası Hava Taşımacılık Birliği IATA, kabin içine alınan el bagajlarının hacimlerinde küçülmeye gidileceğini duyurdu. IATA, geçmiş yıllara nazaran kabin içine alınacak el bagajlarında artış olduğunu bundan dolayı da yeni hayat tarzına göre kuralların da yenilenmesi gerektiğini kaydetti. Bu zamana kadar 56 x 45 x 25 cm büyüklüğünde olan el bagajlarının bundan böyle 55 cm yüksekliğinde 35 cm genişliğinde ve 20 cm derinliğinde olması konusundaki yeni uygulamanın hayata geçirileceğini duyuran IATA, dünyanın önde gelen 250 havayolu şirketinin bu kurala uyacağını ve birçok havayolu şirketinin de yeni kuralı görüşerek IATA'ya bilgi vereceği ifade edildi.

IATA Başkan Yardımcısı Thoman Windmüller yeni uygulamayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Günün şartlarına uygun ve yolcuların genel ihtiyaçları dikkate alarak böyle bir uygulamaya gidildi" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0