banner102

‘Türk-Yunan ilişkilerinde psikolojik eşik aşıldı’

Başbakan Ahmet Davutoğlu Türk-Yunan ilişkileri açısından psikolojik eşiğin aşıldığını ifade ederek bunun büyük bir kazanç olduğunu belirtti.

‘Türk-Yunan ilişkilerinde psikolojik eşik aşıldı’
 Resmi temaslarda bulunmak üzere Yunanistan’ın başkenti Atina’ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Cumhurbaşkanı Papolyas ve Başbakanı Samaras ile görüşmelerinin ardından Türk medyasına değerlendirmeler bulundu. Bu görüşmelere değinen Davutoğlu, “İki Başbakan olarak Bakü’de yaptığımız TANAP açılış töreninde yaptığımız görüşme sonrası ilk görüşmedir. Bir yandan yarın yapacağımız Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ön hazırlıklarını gözden geçirdik ayrıca akşam da İş Forumu’nda da beraber olacağız. Ayrıca Ege Kıbrıs ve iki ülkeyi doğrudan ilgilendiren konularda da çok samimi, dostane ve kanaatlerimizin açık yüreklilikle paylaşıldığı hususları ele aldık. Tabii burada yaptığımız görüşmede özellikle Batı Trakya’daki soydaşlarımızın durumları, iki ülkeyi ilgilendiren dini özgürlükler, azınlık hakları konularında da dostane ve geniş kapsamlı istişare oldu. Biraz önce de Batı Trakya’dan gelen müftülerimiz, milletvekillerimiz ve Dostluk ve İşçi Partisi ile soydaşlarımızın temsilcileri ile onların konularını ele aldığımız bir görüşme gerçekleştirdik. Biraz sonra da Türkiye’den göç etmiş olan Rumlar, Gökçeadalı Rumlar ve İstanbul’dan göç etmiş Rumlarla bir araya geleceğiz” dedi.

Davutoğlu, daha önceki ziyaretinde Rumların mahallesi olan Fairo’ya da gittiğini ifade ederek, “Güzel Hatıralarla ayrılmıştık. Onlarla da bu iki, bütün topluluklar gerek Batı Trakya’daki soydaşlarımız, Rodos’taki soydaşlarımız gerekse Türkiye’den göç etmiş Rumlar hepsi bizim için Türkiye- Yunanistan arasında dostluk köprüleridir. Bu anlamda da hatıraları paylaşıyoruz ve özellikle de iki ülke arasındaki insani ilişkiler bağlamında da bir anlamda insani diplomasiye katkı yapan süreçlerdir bunlar. Güzel olan şu; daha önce belki 10- 15 yıl önce görülmeyecek bir ortamda her iki ülkede komşuluk ilişkileri ve ortak değerler etrafında çok yakın bir ilişki içinde her konuyu ele alabiliyorlar. Psikolojik eşik büyük ölçüde aşılmış durumda bunlar bizim için büyük kazanç. İnşallah biraz sonra İş Forumu’nu gerçekleştireceğiz. Yarın da Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısını yaptıktan sonra ülkemize geri döneceğiz” dedi 

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 23:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0