Tunceli’de bir tarihi kent daha bulundu

Tunceli’deki arkeolojik alanlar gün yüzüne çıkmaya başladı. Merkeze bağlı Rabat köyü yakınlarındaki 3 bin yıllık antik yerleşim alanından sonra Mazgirt ilçesindeki Güneyharman köyünde de bir tarihi şehir tespit edildi.

Tunceli’de bir tarihi kent daha bulundu
banner98
Tunceli’deki arkeolojik alanlar gün yüzüne çıkmaya başladı. Merkeze bağlı Rabat köyü yakınlarındaki 3 bin yıllık antik yerleşim alanından sonra Mazgirt ilçesindeki Güneyharman köyünde de bir tarihi şehir tespit edildi

Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Güneyharman köyünde çeşitli kalıntılar olduğunu tespit eden Tuncer Karateke adlı vatandaşın başvurusu üzerine bölgeyi birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescil etti.

Uzun bir yolculuk ve zor bir tırmanışın ardından ulaşılan alan hakkında bilgi veren Tuncer Karateke, “Arkeologlar bölgeye gelerek inceleme yapmalıdır. Burası yer altına gömülmüş bir kenttir. Bu alanın gün ışığına çıkartılmasını istiyoruz. Burası sit alan olarak ilan edildi ancak buranın korunması gerekiyor. Buradaki tarihi kalıntıları kırarak zarar vermişlerdir.” dedi.

Bölgede eski uygarlıklar tarafından saklanan buğday tanelerine rastladıklarını ifade eden Hüseyin Çelik ise buradaki tarihin gün yüzüne çıkarılmasını talep etti. Çelik, bölgenin sürekli definecilerin tahribatları ile karşı karşıya kaldığını belirtti, yetkililerin bir an evvel harekete geçmesini istedi.
Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2013, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0