TOMA’ya Taş Atılınca Polis Müdahale Etti!

Ankara'da 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle alternatif kutlama yapmak isteyen bir grup meşaleli yürüyüş yapıp yol kapattı.

TOMA’ya Taş Atılınca Polis Müdahale Etti!
banner98
Ankara'da 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle alternatif kutlama yapmak isteyen bir grup meşaleli yürüyüş yapıp yol kapattı. Polisin tüm ikazlarına rağmen yolu açmayan grup Toplumsal Müdahale Aracı'nı (TOMA) taşlayanca göstericilere TOMA'dan sulu müdahalale yapıldı. Grup, "Bu daha başlangıç mücadleye devam" şeklinhde slogan attı.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Kızılay’da toplanan grup buradan GMK Bulvarı istikametinde yürüyüşe geçti. Sloganlar atarak ilerleyen grup, zaman zaman yolu trafiğe kapattı. Yolun trafiğe kapatılmaması uyarısı yapan polise, grup içinden bazıları taşla saldırdı. Taşlı saldırı üzerine polis su ile müdahale etti. Su ile müdahaleye kızan grup, TOMA aracına taşla saldırdı. Bu arada yoldan geçen araçların bir kısım taşlardan kaçmak için geri dönüp olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. Çevredeki vatandaşlar ile grup içinden bazı kişiler taş atanları sakinleştirmeye çalışırken, TOMA'nın da bölgeden uzaklaşması yönünde uyarıda bulundular. Çok sayıda taşın atıldığı TOMA aracı gruptan uzaklaştı. Grup, "Bu daha başlangıç, mücadeye devam" şeklinde slogan attı.

TOMA aracının tekrar geri döndüğünü gören grup, aracın önüne koşarak TOMA aracını engellemeye çalıştılar. Zaman zaman sert geçen tartışmaların ardından sakinleşen grup, Anıttepe de bulunan Anıt Park’a yöneldi. Burada toplanan gruplar, sloganlar atıp yapılan konuşmaları dinledi. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan da burada bir konuşma yaptı. Daha sonra konserlerin verildiği parkta, vatandaşlar zaferi kutladı.

Bu arada grubun yürüyüşü sırasında bazı evler ışıklarını açıp kapatarak, bir kısımı da tencere tava çalarak gruba destek verdi.


Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2013, 00:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0