TKYD Anadolu Buluşmaları Kapsamında Bursa’daki İş İnsanları ile Bir Araya Geldi

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD) ‘Anadolu Buluşmaları’ kapsamında hayata geçirdiği Anadolu’daki şirketlere kurumsal yönetimin öneminin anlatıldığı buluşma serisinin Bursa ayağı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

TKYD Anadolu Buluşmaları Kapsamında Bursa’daki İş İnsanları ile Bir Araya Geldi
banner98

Panelde konuşan TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka; “TKYD olarak kurumsal yönetimin temel bileşenlerinin daha iyi anlaşıldığı ve gerçek anlamda hayata geçirildiği bir yönetim anlayışının kurumlarımızın ve toplumumuzun refahını artıracağına inanıyoruz.” dedi. 

 

Kurumsal yönetim anlayışının Türkiye’de tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Anadolu’da kurumsal yönetimi anlatmaya devam ediyor. Bu kapsamda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen panelde TKYD, Bursalı iş insanları ile bir araya geldi.

Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ’ın moderatölüğünde Bursa Sanayi ve Ticaret Odası’nda düzenlenen panele, TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi, TKYD Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci ve Coşkunöz Havacılık Savunma Yönetim Kurulu Başkanı Aptullah Saner panelist olarak katıldılar. 

Dr. Tamer Saka: “Riskler ve Fırsatlar çağından geçiyoruz”

Düzenlenen panelde konuşan TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka; kurumsal yönetimin sanıldığının aksine durağan ve bürokratik bir olgu olmadığını belirterek, “Hayatımızın her noktasında bize dokunan, bugünümüzü hangi ekonomik seviyede yaşadığımızı ve geleceğimizin nasıl şekilleneceğini önemli ölçüde etkileyen bir sistemler bütünüdür.” diye konuştu. 

 Saka şöyle devam etti:

“İçinden geçtiğimiz süreci “Riskler ve Fırsatlar” çağı olarak tanımlamak yanlış olmayacaktır. Hiç olmadığı kadar karmaşık ve iç içe geçmiş riskler ile karşı karşıyayız; Ticaret savaşları, jeopolitik mücadeleler, sıcak çatışma alanları, 5G, dijitalleşme, salgınlar, iklim değişimi, enerji oyunları. Adeta bildiğimiz birçok gerçeklik kalıbına meydan okuyan ve bunları yıkıp geçen bu değişimi doğru anlayan ve hızla uyum sağlayabilen devletler ve kurumlar, değindiğim riskleri fırsata çevirmekte yarış içinde oldukları rakiplerine göre çok daha avantajlı konumda olacaktır. Bu nedenle önümüzdeki 5-10 yıl gibi çok kısa bir süre içerisinde ülke olarak hepimizin yapacakları ve yapamayacakları kuralları baştan yazılan bu yeni sistemde bizim yerimizin ne olacağını belirleyecektir.” dedi.

Perihan İnci: “Yönetim Kurullarında Çeşitlilik Önemli”

İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi, TKYD Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci de panelde; yönetim kurullarının dikkate alacağı en önemli konunun risk yönetimi olduğunu belirterek, “Sürekli değişen bir ortamda yaşadığımız için risklerimizi iyi bilmemiz gerekiyor.” dedi.

İnci, “Yönetim kurullarının mümkün olduğu kadar farklı yapılardan oluşması ve çeşitlilik içermesi oldukça önemli. Aynı zamanda Türk iş dünyasının da çok çevik olduğunu düşünüyorum. Dijital dünyanın getirdiği yeniliklerle iş yapış şekillerimiz daha kolay hale gelebilir.” dedi.

Aptullah Saner: “Pandemi Sonrası Oluşan Değişiklikler Dikkate Alınmalı”

Coşkunöz Havacılık Savunma Yönetim Kurulu Üyesi Aptullah Saner ise konuşmasında; pandemiden sonra tüketicinin değerinde üç temel değişiklik olduğunu, hijyen, devamlılık ve markanın çalışanlarına ve topluma verdiği değerin öne çıktığını dile getirdi. 

Saner, “Pandemide insanlar evden çalışmayı deneyimledi ve artık hibrit çalışma düzeni ön planda. Dijitalleşme ivme kazandı. Metaverse denilen sanal bir ortam ile karşı karşıyayız. Bunun büyük bir devrim olacağı öngörülüyor. İçinde bulunduğumuz bu süreçte finansal başarı hiç olmadığı kadar önem kazandı. Çalışanlar için ise artık karizmatik liderden çok, koçluk yapabilen, ikna eden ve dinleyen liderler gözde”dedi.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0