Terörün sömürü Kaynağı Gelişmemişliktir

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "11 yıldır yol yapmak için, havaalanı yapmak için terörle mücadele ediyoruz. Onlara inat yapıyoruz.

Terörün sömürü Kaynağı Gelişmemişliktir
banner98
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "11 yıldır yol yapmak için, havaalanı yapmak için terörle mücadele ediyoruz. Onlara inat yapıyoruz. Çünkü terörün sömürü kaynağı gelişmemişliktir." dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından kendisine verilecek fahri doktora törenine katılmak ve yapımı tamamlanan teknenin açılışını yapmak üzere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'le birlikte Van'a gelen Bakan Yıldırım, havaalanında Van Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve kurum amirleri tarafından karşılandı. YYÜ rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ı makamında ziyaret ederek, senato toplantısına katılan Yıldırım, daha sonra Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde yapılah fahri doktora törenine geçti. Törende YYÜ'nin büyük bir kadir şinaslık göstererek kendisine fahri doktora unvanı verdiğini belirten Yıldırım, "Bu doktorayı kendi adıma almıyorum. Hat başlarında, çağrı merkezlerinde, gece gündüz çalışan 100 bin kişilik bir aile var. Ben büyük ekibe teşekkür ediyor, onların adına bu doktorayı alıyorum. Depremde üniversitemiz de büyük bir tahribat yaşadı. O günlerde buraya geldiğimizde insanlardaki moral yıkıklığını, üniversitemizde de gördük. Bugün gördüm, öğrenci yurtlarıyla, lojmanlarıyla kampus tekrar ayağa kalkmış, sorunlarını gidermiş. Daha yapılacak çok iş var. Bizden de beklentiler var, üzerimize ne düşüyorsa yerine getireceğiz." diye konuştu.

Yolların, birliğin, kardeşliğin gelişmesi için yapılan en önemli hizmetlerden biri olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, "11 yıldır yol yapmak için, havaalanı yapmak için terörle mücadele ediyoruz. Onlara inat yapıyoruz. Çünkü terörün sömürü kaynağı gelişmemişliktir. Yol ve havalimanı yaparsanız vatandaş uyanıyor, terörün hareket alanı daralıyor. Hakkari havaalanını yaptırmamak için çalışıyorlar ama biz kararlıyız yapacağız. Şırnak’a karşı çıktılar. Şantiyeleri yaktılar ama sonunda açtık adını da Şerafettin Elçi Havalaanı koyduk. Yolları böldük, hayatları, milleti birleştirdik. Şimdi Ovit'e dünyanın ikinci büyük tünelini yapıyoruz. 2017'de açılışını yapacağız. 10 yılda 150 kilometre tünel yaptık. Cumhuriyet tarihi boyunca sadece 50 kilometre tünel yapılmıştı." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'Yİ HALKIN ÇOCUKLARININ İDARE ETMESİ BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise bugün Türkiye'yi halkın çocuklarının idare etmesinin birilerini rahatsız ettiğini açıkladı. Kadrolarının çok kaliteli okullardan mezun olmadığını, Robert ve bunun gibi tanınmış okullarda okumadıklarını anlatan Çelik, "Bugün halkın çocukları memleketi idare ediyor. Birilerinin rahatsız olmasının nedeni de budur. Hüseyin Çelik Van'ın kuş konmaz kervan geçmez bir köyünde dünyaya gelmiş ve cumhuriyet döneminin en uzun Milli Eğitim Bakanlığı'nı yapmış. Binali Yıldırım 11 yıldır Ulaştırma bakanıdır. Recep Tayyip Erdoğan bir taka kaptanının oğludur. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bir tornacı esnafının oğludur. O kendine seçkinci gözüyle bakan zihniyet hakikaten halkın çocuklarının kendisini idare etmesini ve Türkiye'ye yön vermesini hazmedemiyor. Ama onlar ne derse desin, halkla bu gönül birliği devam ettiği sürece bu kervan Allah’ın izniyle yürüyecek." diye konuştu.

"DENİZ ULAŞIMI VE İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ" ALANINDA DOKTORA UNVANI VERİLDİ

YYÜ Rektörü Peyami Battal da çok kısa bir süre önce Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da 'doktora' unvanını verdiğini belirterek, "Yüzüncü Yıl Üniversitesi Senatosu olarak göstermiş oldukları üstün gayret ve hizmetlerinden dolayı Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a Denizcilik Fakültemizin bir alanı olan “Deniz Ulaşımı ve İşletme Mühendisliği" alanında doktora unvanı tevcih etmekten onur duymaktayız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğretim üyeleri ve öğrencilerle birlikte fotoğraf çeken Bakan Yıldırım, YYÜ’nün yeni teknesini hizmete açtı. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'na geçerek partililerle basına kapalı görüşme gerçekleştirdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0