"Tasfiyeye Karşı Kendimizi Savunuruz"

KCK yürütme konseyi eşbaşkanı Cemil Bayık, demokratik çözüm sürecinin ikinci aşamasına geçilmesi için 1 Eylül'e kadar süre verirken, hükümeti "tasfiyeye karşı kendimizi savunuruz" diyerek tehdit etti.

banner98
 Terör sorununun çözümü için başlatılan demokratik çözüm sürecine yönelik, PKK'dan dikkat çekici açıklama geldi.

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın çözüm sürecinin ikinci aşamasına geçilmesini istediğini aktaran KCK yürütme konseyi eşbaşkanı Cemil Bayık, hükümetin sorunun "ötelenmesi" için gayret sarfettiğini ileri sürdü.

Örgüte yakın yayın organlarında yer alan değerlendirmeye göre Bayık "Artık adım atılması lazım. 1 Eylül son tarihtir. 1 Eylül'e kadar adım atılmazsa amacın çözüm değil, tasfiye ve katliam olduğu anlaşılacaktır. Elbette o zaman özgürlük hareketi ve Kürt halkı bu tasfiyeye karşı kendini savunacaktır" dedi.

Demokratik çözüm sürecinin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümünün esası olduğunu belirten Bayık, Öcalan'ın da bu konuda büyük bir sorumlulukla yaklaştığını söyledi.

Kendilerinin bu konuda birçok çözüm projesi üretttiğini anlatan Bayık, Öcalan'ın önerdiği komisyonları hatırlattı ve şöyle konuştu:

"Bu komisyonların oluşturulmasını, demokratikleşme ve çözüm için yasa tasarıları hazırlamasını ve Meclis'e sunmasını istedi. Bu tasarıların Meclis'te tartışılıp yasalaştırılmasını, böylece atılacak demokratik adımlarla çözümün üçüncü aşamasına geçilebilmesi için ikinci aşamanın tamamlanmasını istedi. Artık adım atılması lazım. Eğer adım atılmazsa 1 Eylül son tarihtir.

1 Eylül'e kadar adım atılmazsa amacın çözüm değil, tasfiye ve katliam olduğu anlaşılacaktır. Ama tasfiye mümkün değildir. Şimdiye kadar nasıl ki kendini savunma mücadelesi yürüttüyse bundan sonra aynı şekilde kendini savunacaktır. Bunu herkes böyle bilmeli."

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2013, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0