banner101

Tarihi köprüler yeniden trafiğe kapatıldı

Edirne’de, yaşanan sel felaketi nedeniyle, Tarihi Tunca ve Meriç Köprüleri, İl Kriz Masası’nın almış olduğu karar gereği bir kez daha yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Tarihi köprüler yeniden trafiğe kapatıldı
 Polis ekipleri, gece saat 24.00’da köprülerin girişini dubalarla kapatarak, şerit çekti ve araçların giriş-çıkışına izin verilmedi.

Pazarkule Sınır Kapısı’ndan Edirne-Merkez istikamete ulaşımı sağlayan tarihi köprüler, güvenlik nedeniyle 6 Aralık Cumartesi araç trafiğine kapatılmıştı. Tunca ve Meriç Nehirleri’nin su debilerinin düşmesi sonrası 8 Aralık Pazartesi günü tekrar yaya ve araç trafiğine açılmıştı.

TARİHİ KÖPRÜLER TEKRAR KAPATILDI

Bulgaristan'ın aşırı yağışlardan dolayı dolan Kırcaali ve Yazovir Barajları'nda su salımı yapacağı bilgisi üzerine Edirne'de alarm verildi. Edirne Valiliği İl Kriz Masası’nın almış olduğu ikinci bir kararla tarihi köprüler saat 24.00 itibariyle polis ekipleri tarafından, köprü girişlerine dubalar konularak ve şerit çekilerek tekrar yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

MERİÇ VE TUNCA NEHİRLERİ’NİN SU DEBİLERİ ARTACAK

Öte yandan, Bulgaristan'ın Kırcaali ve Yazovir barajındaki aşırı doluluktan dolayı gece saat 02.00 itibari ile su salınımı yapacağı ve salınımın Arda Nehri'ni ciddi manada etkileyeceği bildirildi. Arda Nehri'nin etkilenmesine bağlı olarak Meriç Nehri'nin debisinin de bugün saat 13.00 itibari ile tetiklenmesi bekleniyor.

KORKAN: "KARAAĞAÇLI HİÇBİR VATANDAŞIMIZ ŞU AN MAĞDUR DEĞİL"

Karaağaç Mahallesi Muhtarı Agah Korkan ise Karaağaç Semti’nde yaşayan vatandaşların evlerinde herhangi bir sorun yaşamadığını belirterek, “Tabi ki şu an da insanlarımızda bir panik var, sanki Karaağaç’ı sular basmış. Tabi ki sular arazilere girdi. Nehir kenarlarında yapılan setlerden dolayı şu an hiçbir Karaağaçlı vatandaşımız mağdur değil” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0