Suriyeli muhalifler silahlandırılıyor

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’e karşı mücadele için Suriyeli muhalif grupların eğitilmesi ve silahlandırılmasını içeren planı, dün geç saatlerde ABD Temsilciler Meclisi tarafından oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Suriyeli muhalifler silahlandırılıyor
banner98
 ABD Başkanı Barack Obama’ya 11 Aralık’a kadar yetki veren düzenleme 156’ya karşı 273 oyla kabul edildi. ABD Başkanı Barak Obama, Irak ve Suriye’nin bazı bölgelerinin kontrolünü ele geçiren IŞİD’e karşı mücadele planını geçen hafta açıklamıştı. Obama, bu mücadele planı çerçevesinde bölgedeki 40 ülkeye de harekete geçmeleri konusunda çağrıda bulunmuştu. Obama, dün Florida'daki ABD Merkez Komutanlığı'nı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada ise ABD ordularının kara harekatı için Irak’a gitmeyeceğini yineledi.

Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilen planda Suriyeli muhaliflerin eğitimi ve silahlandırılması için 500 milyon dolar harcanması öngörülüyor. Düzenlemenin onaylanmasının ardından Temsilciler Meclisi’nin IŞİD’le mücadelede önemli bir adım attığını ifade eden Obama,

“Bu eğitim programı bölgedeki ülkelerin ortaklığıyla Suriye'nin dışında yönetilecek. Herhangi bir ABD askeri personeli, bu programın parçası olarak Suriye'de bulunmayacak” dedi. Hem bölgedeki hem de diğer ülkelerin bir araya gelerek önemli bir karar aldığını söyleyen Obama, “Amerika bu konuda fark oluşturabilir. Bugünkü Temsilciler Meclisinin oylaması bu farkın oluşturulmasına yönelik bir adım ve Senato’nun da bu kararı geciktirmeden oylaması çağrısında bulunuyorum” dedi.

ABD birliklerinin Suriye’ye girmesine olumlu yanıt vermeyen tasarı, bugün Senato tarafından da kabul edilmesi durumunda imzalanıp yürürlüğe girmesi için Başkan Barack Obama’ya gönderilecek. 

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0