banner102

Suriyeli çocuklar göçükte kaldı: 1 ölü, 1 yaralı

Konya’da kömür kovasını doldurmak için evlerinin yanındaki depoya giren çocukların üzerine kerpiç yapı çöktü. Enkazdan Suriyeli çocuklardan birisi sağ çıkarılırken, diğerinin cansız bedenine ulaşıldı.

Suriyeli çocuklar göçükte kaldı: 1 ölü, 1 yaralı
 Olay, merkez Karatay ilçesi Çimenlik Mahallesi Çimenlik Caddesi üzerine bulunan evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve birden fazla Suriyeli ailenin oturduğu tek katlı müstakil evin yanındaki kömürlük olarak kullanılan depoya giren 12 yaşındaki Mahmut Halep ve 8 yaşındaki Sidra Abdülkadir’in üzerine kerpiç yapı çöktü. Enkaz altında kalan çocukların kurtarılması için çevredekiler itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye, enkazda arama kurtarma çalışması başlatırken anne Hatice Abdülkadir gözyaşları içinde dua ederek çocuğunun kurtarılmasını bekledi. Sidra’nın sesinin duyulması üzerine görevliler enkazdan çocuğu sağ olarak çıkardı. Sedyeye alınan çocuğa sağlık görevlileri ilk yardım yaparak durumunu kontrol etti. Ambulansla hastaneye kaldırılan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu gözlenirken arkadaşı Mahmut onun kadar şanslı değildi. Enkazdan bir süre sonra diğer çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Sağlık görevlilerinin tüm müdahalelerine rağmen hayata döndürülemeyen çocuğun cansız bedeni morga kaldırıldı.

Kömürlük olarak kullanılan kerpiç yapının Konya’da geçtiğimiz Salı ve Çarşamba günü etkili olan kar yağışı sonrası zarar gördüğü ve çocukların üzerine yıkıldığı tahmin edilirken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2014, 19:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0