Suriye’de Kaçırılan 4 Fransız Gazeteci Ülkelerine Döndü

10 ay önce Suriye’de görev yaptıkları sırada kaçırılan ve dün Şanlıurfa’nın Akçakale sınırında elleri ve gözleri bağlı şekilde bulunan 4 Fransız gazeteci bugün ülkelerine döndü.Edouard Elias, Didier Francois, Nicolas Henin and...

Suriye’de Kaçırılan 4 Fransız Gazeteci Ülkelerine Döndü
banner98
10 ay önce Suriye’de görev yaptıkları sırada kaçırılan ve dün Şanlıurfa’nın Akçakale sınırında elleri ve gözleri bağlı şekilde bulunan 4 Fransız gazeteci bugün ülkelerine döndü.
Edouard Elias, Didier Francois, Nicolas Henin and Pierre Torres adlı gazeteciler Paris’teki askeri üstte Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve aileleri tarafından karşılandı. Gazetecilerin Villacoublay hava üssüne gelişi sonrası açıklama yapan Hollande bugünü “büyük bir sevinç günü” olarak nitelendirdi. Hollande ayrıca, “Ülkemizin gazetecilerin özgürlüğünün güvence altına alınmasını sağladığı için gururluyuz” dedi. Hollande gazeteciler için herhangi bir maddi bedel ödemediklerini de sözlerine ekledi. Kaçırılan gazetecilerden Didier Francois ise “Uzun bir süreçti fakat umudumuzu hiç kaybetmedik. Zaman zaman az da olsa bilgi edindik. Tüm dünyanın bizim için seferber olduğunu biliyorduk” şeklinde konuştu.
10 ay önce Irak ve Levant İslam Devleti tarafından kaçırıldığı iddia edilen 4 Fransız gazeteci, dün, Türkiye’nin Suriye sınırına yakın Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde elleri ve gözleri bağlı şekilde bulunmuştu.
Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2014, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0