Sultangazi Belediyesi ve Sultangazi Müftülüğü Şehitler için Mevlit okuttu

Türkiye’de yapılmak istenen darbe girişiminde Şehit olan vatandaşlar için Sultangazi Belediyesi ve Sultangazi Müftülüğü ortaklığında Kuran-i Kerim tilaveti ve mevlit okutuldu.15-16 Temmuz tarihinde bir grup asker tarafından yapılmak istenen...

Sultangazi Belediyesi ve Sultangazi Müftülüğü Şehitler için Mevlit okuttu
banner98
Türkiye’de yapılmak istenen darbe girişiminde Şehit olan vatandaşlar için Sultangazi Belediyesi ve Sultangazi Müftülüğü ortaklığında Kuran-i Kerim tilaveti ve mevlit okutuldu.
15-16 Temmuz tarihinde bir grup asker tarafından yapılmak istenen darbe girişimini sırasında şehit olan vatandaşlar için Sultangazi Belediyesi ve Sultangazi Müftülüğü ortaklığında Kuran-i Kerim tilaveti ve mevlit okutuldu. Sultangazi meydanında 15 Temmuz gecesinden beri halk sokakta demokrasi nöbeti tutmaya devam ederken Sultan Çiftliği Merkez Camii’nde de şehitler için mevlüt okutuldu. Şehitler için düzenlenen mevlit programına Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Sultan Çiftliği Merkez Camii imamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“Rabbim bir daha bu günleri yaşatmasın”
Mevlit programı öncesinde Sultangazi meydanında demokrasi nöbeti tutan Sabri Beytaş, “Rabbim bir daha bu günleri yaşatmasın. Rabbim onları ıslahı mümkünse ıslah, mümkün değilse kahrı perişan etsin. 15 Temmuz akşamından bu yana Türkiye’de çok kötü olaylar oldu. Rabbim bundan sonra göstermesin. Rabbim vatanımıza, milletimize, ülkemize birlik beraberlik nasip etsin. Ülkemizin, devletimizin yöneticilerine, ordumuza Rabbim yardım eylesin” dedi.
“Kimsenin geleceği engellenemez”
Kimsenin on yıl sonra doğacak çocuğun geleceğine el koyamayacağını belirten 17 yaşında ki Kadir Kurşun, “Bu ülkede hiçbir zaman paralel yapıya destek verilmedi bu ülkede. Hiçbir zaman Fetullah Gülen desteklenilmedi. Onun askerlerini istemiyoruz ülkemizde. Ülkeyi çok kötü bir duruma soktular ama şuan CHP’si, MHP’si, AK Partilisi herkes bir oldu ve ülkeyi korumak için sokakta. Sokakta herkes nöbet bekliyor. İnsanların birlik olması güzel bir durum. Ülkemizde darbeyi istemiyoruz hiçbir zaman. Kimsenin geleceği engellenemez. 10 yıl sonra doğacak olan çocuğumun geleceğine kimse el koyamaz. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Şehitler için mevlit yapılması çok güzel bir durum. Şehitlerimiz düşünülüyor” şeklinde konuştu.
Sultan Çiftliği Merkez Camii’nde okunan Kuran-i Kerim Tilaveti ve Mevlit programının ardından cami çıkılında vatandaşlara lokum ve gül suyu ikram edildi.
Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2016, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0