Son 6 Ayda Örgüte Kaç Kişi Katıldı?

Siirt Valisi Ahmet Aydın örgüte katılan kişi sayısı hakkında açıklamada bulundu

Son 6 Ayda Örgüte Kaç Kişi Katıldı?
banner98

Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Resmi rakamlara göre Siirt'ten son 6 ayda örgüte 35 ile 40 arasında kişi katıldı, resmi olmayan rakamlara göre ise bu sayı 100 dolayındadır" dedi.

Aydın, il dışından gelen gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında önemli açıklamada bulundu. Örgüte katılımın ciddi bir noktaya ulaştığını belirten Vali Aydın, şunları söyledi:

"Resmi rakamlara göre Siirt'ten son 6 ayda örgüte 35 ile 40 arasında kişi katıldı, resmi olmayan rakamlara göre ise bu sayı 100 dolayındadır. Pervari de bir baba örgüte 2 oğlunu kaptırıyor, ısrarla çocukları istemesine rağmen örgüt bunu kabul etmiyor. Örgüt, çözüm süreci kapsamında dağa giden gençleri bırakacağını söylüyor, ama buna ne kadar güveneceğiz bilmiyoruz. Bunu göreceğiz.

'ÖRGÜT ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI'

Örgüt çözüm sürecinin barışla noktalanması konusunda samimiyse bu konuda elini taşın altına koymalı ve bu gençleri salı vermelidir. Neden bu kadar bekleniyor, bu çocukları neden bekletiyorlar, Haziran'da olaylar bitecek ve tamamıyla silahsızlanmanın ötesinde sınır dışına çıkılacağını ilan etti. Haziran geldi, şimdi Eylül diyorlar. Ama biz her şeye rağmen iyi niyetimizi koruyoruz. Halk artık bu tür olaylardan bıktı, süreç çok iyi değerlendirilmelidir.''

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2013, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0