“Siyasi Partilerin Bir Araya Gelmesi Çok Önemli”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’de bundan sonraki sürecin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bugün 2 ayın üzerindedir seçim oldu, daha bir hükümet kurulamadı. Hükümetin kurulması, siyasi partilerin bir araya gelmesi çok...

“Siyasi Partilerin Bir Araya Gelmesi Çok Önemli”
banner98
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’de bundan sonraki sürecin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bugün 2 ayın üzerindedir seçim oldu, daha bir hükümet kurulamadı. Hükümetin kurulması, siyasi partilerin bir araya gelmesi çok önemli” dedi.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, beraberinde TESK yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren ile birlikte Malatya’da esnafları ziyaret etti.
Esnaf ziyareti sırasında bir çay ocağında oturarak vatandaşlarla sohbet eden Palandöken, esnafın içinde bulunduğu durum ile ilgili değerlendirme yaptı. Esnafın biraz daha işinin açılması için, emeklilerin biraz daha refah içinde yaşaması için eksikliklerin giderilmesi gerektiğini belirten Palandöken, “Şoför esnafının araçlarını yenilerken en az bir kere mahsus KDV’siz ve ÖTV’siz araç alsınlar ki şehrin havası güzelleşsin” diye konuştu.
7 Haziran seçimlerinden sonra süren koalisyon görüşmelerine de değinen Palandöken, “Bugün 2 ayın üzerindedir seçim oldu, daha bir hükümet kurulamadı. Hükümetin kurulması, siyasi partilerin bir araya gelmesi çok önemli. Türkiye’de her şeyin başı bir kere istikrar ve güven olacak. Sokağa çıktığınız zaman akşam evimize döneceğimiz zaman rahat bir ortam sağlanmalı. 3-5 kişi bir araya geldiğiniz zaman evden helalleşerek çıkma yerine güvenli bir ülkede kendi insanımıza kendimiz sahip çıkmak suretiyle bin yıl bir arada yaşadığımız insanlarla hiçbir sorunumuzun olmaması lazım” dedi.
Son zamanlarda artan terör saldırıları konusunda Türkiye’de barış ve insanlık sürecinin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, “Bu silah işinin bitmesi lazım. Dostluk, sevgi, kardeşlik, itaat, devlet büyüğüne karşı itaat etmesini bileceğiz. Ben emenim ki, Malatya hiçbir zaman yanlış yapmadı, bundan sonrada yanlış yapmaz. Malatyalı gerçekten düşünür, Malatyalı gerçekten üzerine düşen görevi iyi bilir. Bu memleket için seve seve oğlunu da torununu da askere gönderir ve milli birlik ve beraberliğin sağlanmasına katkıda bulunur” ifadelerini kullandı.
TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da öncelikle huzur ve güven ortamının sağlanması gerektiğini ifade ederek, “Ülkenin huzur ve güven ortamını bozmaya çalışanlar hiçbir zaman hedeflerini ulaşamayacaklar. İnşallah bin yıldır nasıl bir arada yaşamışsak, bundan sonrada daha fazla birlik, beraberlik ve kardeşlik duygular içinde olacağız” dedi.
Esnafın ülkenin her zaman çimentosu olduğunu da sözlerine ekleyen Erkoç, bundan sonrada da bunun böyle devam edeceğini söyledi.
MESOB Başkanı Şevket Keskin ise TESK başkanı Palandöken’in Malatyalı olduğunu belirterek, “Sayın Palandöken, Türk esnaf ve sanatkârı adına büyük çabalar göstermektedir. Ülkenin birliği, beraberliği ve dirliği için özellikle Türk esnaf ve sanatkâr kesiminin ayakta kalması için bundan öncede önemli çalışmalarda bulundu, İnşallah bundan sonrada devam edecektir. Özellikle emekli maaşlarının, şoför esnafına KDV’siz ve ÖTV’siz araç verilmesi için büyük çaba harcamıştır. Ben çalışmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2015, 06:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0