SİYASETİN USTASI ERDOĞAN AŞKINA GERİ DÖNDÜ!

 16Nisan tarihi referandumunda yine destan yazan ERDOĞAN yoluna milli iradeyle devam ediyor. Referandumda çıkan %51 EVET’le adını tarihe altın harflerle yazdıran ERDOĞAN, partili Cumhurbaşkanlığı sistemini de hayata geçirmiş oldu. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde 2,5yil aradan sonra Ak Parti Genel Merkezine giderek yeniden resmi üyelik başvurusunu gerçekleştirildi. Tabi ki bu anın ERDOĞAN için ayrı bir önemi vardı. Çocuğum dediği ve sonrasında aşkım dediği partisine geri dönmüştü. Gerçi bu geri dönüşü partililer bekliyordu ama Referandum öncesi pekte mümkün olamayacağı görüşü de bazılarında hakimdi ama ERDOĞAN yine zor olanı başardı. Evet herkesin aklında şimdi vatandaşların deyişiyle Reis ne yapacak, veya ne yapması lazım soruları var.  İşte bu noktada bazı beklentiler oluşuyor. İsterseniz hemen o beklentileri sizlerle paylaşalım...

Öncelikle hain Fetö darbe girişimi sonrasında, özellikle partili bazı kişilerin partiden uzaklaştırılması ve bulunması noktasında gerekli adımların atılmasını acil bekleyenler var. Hatta bu Fetö’nun siyasi ayağında gerekli adımlar hem Ankara'da hem de illerde atılmazsa Ak Partinin sonunun geleceğini söyleyenler bile var. Ayrıca Ak Parti’nin referandum sonrasında başarısız olan ülke genelindeki il ve ilçelerde, başarısız olan yöneticilerinin de bir an önce görevden alınması gerekenlerin olduğunu düşünen vatandaşlar var. Tabi ki yeni partili olan Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’ın 21 Mayıs’ta tek genel başkan adayı olarak gireceği olağanüstü kongrede Başkan olursa, bu adımları atacağı konuşuluyor. Aslında yine ERDOĞAN’ı yanlış yönlendiren bazı partililerinde olabileceği de konuşulmakta. Sonuçta ERDOĞAN’da bir insan, yanındaki kişilere güvenerek hareket ediyor. Ama her söylenilen doğrumu, işte orası muamma. Evet biz halkın konuştuklarını sizlere aktarıyoruz. Yine ERDOĞAN, partili Cumhurbaşkanı olması sırasında önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bunlardan biriside 2019 Kasım ayına kadar herhangi bir erken seçimin olmayacağını söylemişti. Bu mesaj ülke gündeminde geniş yer aldı.  Zaten bu açıklama sonrası dolarda ciddi düşüşler hemen başladı. İş dünyası ve ekonomide ciddi bir güven yerine geldi. Ama gelin görün ki bu açıklamayı siyaseten söyledi diyenler vardı. Gerçi rahmetli Demirel'in dediği gibi 24 saat bile siyasette uzun bir zamandır. Peki erken seçim iddiaları neden gündemde!

Hemen söyleyelim Ak Parti’de Fetö temizliğinin yapılması için bazı Milletvekilleri ve ülke genelindeki Belediye Başkanları ile Meclis üyelerinin görevden alınması gerektiği için Ak Parti’nin önce anayasa değişikliği için gerekli desteği alıp sonrasında bu sene seçime gideceği konuşulmakta. Ben bunun pek mümkün olmadığını düşünüyorum ama aslında Fetö temizliği için olabilecek en uygun adım. Yine ülke olarak ekonomik durum ve istikrar içinde ülkemizin bu sene ikinci bir seçimi kaldıramayacağını düşünüyorum. Bakalım ilerleyen süreçte halk tarafından seçilmiş ilk Partili Cumhurbaşkanı ERDOĞAN neler yapacak hep beraber göreceğiz. Bu arada Ak Partinin bu günlere gelmesinde ve bu oyları almasında en büyük etkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iletelim.

Bakalım Mevlam ne eyler ne eylerse güzel eyler diyoruz.

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0