banner101

Sınav soruları çalınan öğretmenden öğrencisine dayak!

Adana'da bir ortaokulda görevli kadın öğretmenin, fen bilimleri dersi sınav sorularının çalındığı gerekçesiyle 12 yaşındaki kız öğrencisini darp ettiği iddia edildi.

Sınav soruları çalınan öğretmenden öğrencisine dayak!
 Adana İl Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlatırken, gözünün altından yaralanan öğrenci hastaneden darp raporu aldı.

Edinilen bilgiye göre olay, Yüreğir ilçesine bağlı Serinevler Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir ortaokulda fen bilimleri öğretmeni olarak görevli E.G. geçtiğimiz günlerde sınav yaptı. Öğretmen evde cevap kağıtlarını değerlendirdiğinde, daha önce çok düşük alan bütün sınıfın bu kez çok yüksek not aldığını fark etti. Bu durumdan şüphelenen öğretmen sınav sorularının çalınmış olabileceği ihtimali üzerinde durmaya başladı.

Öğretmen ders saatinde sınav yaptığı 6'ıncı sınıfa gitti. Bu arada öğretmen E.G. 12 yaşındaki Y.A.'nın sırasında sınav kağıtlarını görünce sinirlenerek, "Bunların sende ne işi var" diye sordu. Y.A. ise "Bilmiyorum biri getirmiş benim sırama koymuş" dedi. Bunun üzerine öğretmenin "Sen benim çantamdan sınav sorularını çaldın, sınavlarınız iptal" diyerek eliyle vurduğu ileri sürüldü. Kız öğrenci, öğretmenin parmağındaki yüzükle gözünün altından yaralandı.

Daha sonra da öğretmen soru kağıtlarını alıp yırtarak çöpe attı. Kız çocuğu sınıftan çıkıp hemen annesinin yanına gitti. Anne Özen A, kızını alıp Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Burada darp raporu alan kız çocuğunun gözünün altı aldığı darbe nedeniyle kızardı.

"SINAV SORU KAĞITLARINI SIRAMDA GÖRÜNCE BANA VURDU"
Y.A. öğretmenin sınav soru kağıtlarını sırasında görünce kendisini darp ettiğini söyleyerek, "Kim koyduysa bilmiyorum. Sınav soru kağıtlarını çöpten çıkartıp benim sırama koymuşlar. Öğretmen onları görünce sinirlenip beni dövdü. Gözümün altına yüzük geldi. İlk vurduğunda çok acıdı ama artık acımıyor. Daha önce hiç böyle bir şey yapmamıştı" dedi.

"BEN ÇOCUĞUMU ONLAR İÇİN Mİ BÜYÜTTÜM"
Kızının fen bilimleri öğretmeni tarafından bu hale getirildiğini söyleyen anne, "Benim elimde olsa o öğretmene şimdi 20 yıl hapis cezası veririm. Bu devirde çocuk dövmek mi var. Ben çocuğumu onlar için mi büyüttüm. Ben çocuğumu kendim için büyüttüm. Biz çocuklarımızı önce Allah'a, sonra okula emanet ediyoruz" diye konuştu. 

Bu arada öğretmen E.G.'nin ise darp etmediğini çıkan tartışma sırasında yüzüğü olan elinin kızın yüzüne çarptığını söylediği öğrenildi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise darp olayıyla ilgili inceleme başlatıldığını, yapılan incelemeden sonra kusuru olanların mutlaka cezalandırılacağı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0