SİLİVRİ BELEDİYESİNDEN 2.500 ÖĞRENCİYE SIFIR ATIK EĞİTİMİ

Silivri Belediyesi, ilçede eğitim gören 3. sınıf öğrencilerine yönelik Sıfır Atık Eğitimlerine başladı. 2 hafta boyunca devam edecek eğitimler kapsamında Silivri’de hizmet veren 36 ilkokulda toplam 2.500 öğrenci sıfır atık, geri dönüşüm ve çevre kirliliği gibi konularda bilgilendirilmiş olacak.

SİLİVRİ BELEDİYESİNDEN 2.500 ÖĞRENCİYE SIFIR ATIK EĞİTİMİ
banner98

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın “Daha temiz ve daha yaşanabilir bir Silivri” vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Silivri Belediyesi, ilçedeki 3. sınıf öğrencilerine yönelik Sıfır Atık Eğitimlerine başladı. Silivri Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından verilen ve 2 hafta boyunca devam edecek eğitimler kapsamında, Silivri’de toplam 36 ilkokulda eğitim gören 2.500 öğrenci sıfır atık, geri dönüşüm ve çevre kirliliği gibi konularda bilgilendirilmiş olacak.

Sıfır Atık Eğitimleri kapsamında İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünde görevli çevre mühendisleri öğrencilere, çevre temizliği konusunda sunum ve videolar eşliğinde detaylı bilgiler veriyor. Okullara öğretmenlerle program yaparak bizzat giden eğitmenler Sıfır Atık Eğitimlerini, öğrenci sayısına göre okulların konferans salonlarında ya da sınıflarında gerçekleştiriyor. Etkinlikle öğrencilerin çevre bilincinin daha da artırılması ve doğayı koruyan nesillerin yetiştirilmesi hedefleniyor.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0