Siirt'ten acı haber geldi

Siirt'te Alkumru Barajı kapaklarının açılmasıyla birlikte bölgede piknik yaparken suya kapılan ve 2 gündür aranan Semanur Parlaküşer'in cansız bedenine ulaşıldı.

Siirt'ten acı haber geldi
banner98
 Baraja yakın bölgede piknik yapan yaklaşık 12 kişi sulara kapılmış 6 kişi kurtarılırken, 5 kişinin ise cansız bedenine ulaşılmıştı. Kardeş olan Ahmet Tente ve Fikret Tente’nin cesetleri Botan Barajı yakınında bulunurken, Osman Parlaküşer ve çocukları Sema ile Seval Parlaküşer’in cansız bedenleri de suya süründükleri bölgeden yaklaşık 5 kilometre ileride bulunmuş, suda kaybolan Semanur Paküşer'in bulunması için çalışmalar devam ediyordu. Semanur'un bulunması için bölgede havadan helikopter desteği ile 40'a yakın dalgıçla arama kurtarma çalışmaları 2 gündür sürüyordu. Dalgıçların yaptığı çalışmalar neticesinde Semanur Parlaküşer'in cansız bedeni suya kapıldığı bölgenin yaklaşık 8 ile 10 kilometre ilerisinde bulundu. Öte yandan Alkumru Barajı'nda elektrikten sorumlu olan teknik heyetten oluşan 5 kişi, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Nöbetçi savcılık tarafından tutuklanma istemiyle bir üst mahkemeye çıkarılan zanlılar, alınan ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SEMANUR'UN CANSIN BEDENİ HASTANE MORGUNA GETİRİLDİ

Siirt Botan Çayı üzerine kurulu olan Alkumru Barajı kapaklarının açılması sonucu Meydandere köyü yakınlarında suya kapılan ve iki gündür arama çalışmaları sürdürülen Semanur Parlaküşer’in cansız bedenine ulaşıldı. Semanur'un cansız bedeni, bulunduğu yerden Siirt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Baraj faciasının ardından Botan Çayı'nda yaklaşık 20 kilometrelik alanda 40’a yakın arama kurtarma ekiplerinin 2 günlük arama kurtarma çalışmaları sonuç verdi. Kayıp Semanur’un cenazesi suya kapıldığı bölgeden yaklaşık 8 kilometre ileride bir kayalık altında bulundu. Dalgıç ekipleri tarafından sudan çıkarılan Semanur’un cenazesi ambulansa Siirt’te getirildi. Siirt Devlet Hastanesi morguna alınan cenaze yapılacak otopsinin ardından ailesine teslim edilecek. Morg önünde toplanan Semanur’un yakınları gözyaşlarını tutamadı.  

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0