banner101

Selahattin Demirtaş: ‘Biz silahlı bir örgüt değiliz'

Selahattin Demirtaş, 'Biz silahlı bir örgüt değiliz. Kimin elinde silah var, biliyor herkes. Biz demokratik siyaset yapan, büyük bir siyasi hareketin partisiyiz' dedi.

Selahattin Demirtaş: ‘Biz silahlı bir örgüt değiliz'
 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz demokratik siyaset yapan, büyük bir siyasi hareketin partisiyiz. Halkın, toplumun, ülkenin geleceğini düşünen sağduyu, sabır ile hareket etmeliyiz. Bütün provokasyon girişimlerine rağmen halkımızın örgütlü, disiplinli duruşu sayesinde provokasyonları boşa çıkardık" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP Genel Merkezi'nde düzenlenen Parti Meclisi toplantısına katıldı. Demirtaş, Parti Meclis toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
Demirtaş, Diyarbakır'daki saldırıyla ilgili olarak, büyük üzüntü duyduklarını vurgulayarak şunları dedi:
"Yaşamını kaybeden dört kişiye Allah'tan rahmet, bütün Yakınlarına, halkımıza Başsağlığı diliyorum. Hüdapar'a yakınlığı ile bilinen bir derneğin başkanı saldırıya uğruyor. Hemen akabinde Hizbullah militanı olduğu bilinen kişiler o anda hemen iki arkadaşımızı katlediyor. Yine başka bir HDPli arkadaşımızı evinde beşinci kavga katlediyor. Tetikçilerin bağlantıları ile birlikte ortaya dökülmesi lazım. Diyarbakır Emniyeti ve Valiliği'nin vakit geçirmeden ilk olarak 5 Haziran'daki katliam bombacısının bütün ilişkilerinin alenen kamuoyuna açıklaması gerekir. İsmi, cismi, nereden gelmiştir, kimlerden yardım almıştır, hangi örgütle bağlantıları var, bunların hepsinin açıklanması gerekir.

Hüdapar'a yakım dernek başkanı kim katletmiştir. Diyarbakır'da üç HDP'liyi kim katletmiştir? Bu bağlantılar ortaya çıkmadan, açıklanmayan AKP yanlısı bugün manşetten verdiği gibi 'HDP'liler Diyarbakırda infaza başladı' deme seviyesizliğini kimse bize atmaya çalışmasın. Hükümet'te onlar var. Katliama uğrayan biz, hükümet tarafından suçlanan biz. Yapamıyorsanız bırakın, yürütemiyorsanız bırakın. Ben herkesten dikkatli ve tedbirli olmasını rica ediyorum. Biz silahlı bir örgüt değiliz. Kimin elinde silah var, biliyor herkes. Biz demokratik siyaset yapan, büyük bir siyasi hareketin partisiyiz. Halkın, toplumun, ülkenin geleceğini düşünen sağduyu, sabır ile hareket etmeliyiz. Bütün provokasyon girişimlerine rağmen halkımızın örgütlü, disiplinli duruşu sayesinde provokasyonları boşa çıkardık. Her gün cenaze toprağa veriyoruz. Ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı hala sessiz. Zannedersin ki, bekliyorlar ülke karışsın, iç savaş çıksın, 'AKP'nin kıymetini anlayın. AKP Hükümetten düşünce ülke kaosa sürüklendi' denmesini bekliyorlar. Biz bunun denmesine izin vermeyeceğiz. Bu ülke AKPli AKP'siz yolunu yürüyecek, barışını sağlayacak. Biz ülkemize halkımızın bize verdiği desteğe layık bir sorumlulukla özgüvenli çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Demirtaş, seçim boyunca 140 yerde saldırıya uğradıklarını belirterek, "Tamamı HDP'ye yönelmiş saldırılar. Hepsi tek merkezden yönetiliyor. Şu anda ülkenin birçok yerinde HDP hedef haline getirilmiş durumda. Hedef haline getirenler alenen HDP'yi suçlayanlar, ötekileştirici dil kullananlardır. Biz bir savaşa girmedik, seçime girdik, halk tercihte bulundu, herkesin saygı duyması lazım. Partimizle ilgili meşruiyet tartışması yapan, partimizin kaldığı oyla ilgili meşruiyet tartışması yapan zavallıdır. Kendilerine oy gelince meşru oluyor da, HDP oy alınca bu oylar meşruiyet sorgulamasına tutuluyorsa, kusura bakmasınlar o kendi seviyesizlikleridir. HDP demokratik olgunluğunu gösterecek, savunmasını bilecektir. Biz kurbanlık koyun değiliz. Güçlü bir demokratik partiyiz, örgütlü bir halkız ve önümüzdeki dönem Türkiye'yi şekillendirecek demokratik, siyasi çizgiyiz. Kaos, iç savaş yaratmayacaklar. HDP'nin olgun duruşu olmasaydı. Bugün Türkiye'de nefes alınamaz duruma gelinecekti" ifadelerini kullandı.  

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0