banner102

Şehidin Kürt amcası: 'Bu vatanı böldürmeyeceğiz'

İstanbul’da bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken’in Kürt amcası Mahmut Çeken, “Vatanımızı böldürmeyeceğiz. Milletimizin birlik ve beraberliğini bozmayacağız” dedi.

Şehidin Kürt amcası: 'Bu vatanı böldürmeyeceğiz'
 Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezi'ne önceki gece bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken, inceleme yaptığı esnada terör örgütü PKK tarafından açılan ateş sonucu şehit düştü.

Şehidin memleketi Konya'da Beyhekim Devlet Hastanesi’nde düzenlenecek olan tören öncesi konuşan amca Mahmut Çeken, Türk-Kürt kardeşliğine vurgu yaparak, vatanı bölmek isteyenlerin amaçlarına ulaşamayacaklarını söyledi. Amca Çeken, “Şuradaki insanların yarısı Kürt, yarısı Türk. Hepimiz Kürt, Türk olarak birbirimize kaynaşmışız. Bu vatana hainlik yapmak isteyenler, bu vatana bölücülük yapmak isteyenler bu kardeşliği kesinlikle bozamayacaklar. Şehidin annesi Türk, babası Kürt’tür. Biz birbirimize kenetlenmiş insanlarız. Bunların özellikle Cihanbeyli’yi seçmesi Kürt-Türk kardeşliğine sıkılan bir kurşun olarak görüyorum. Ama oyun, bu plan tutmayacak. Bu insanlar birbirine düşmeyecek. Bu insanlar kardeşler, kardeşlikleri devam edecek. Hepimiz hısım, akrabayız. Kürt'ü ile, Türk'ü ile biz kardeş olmuşuz, iç içe geçmişiz. Buna hainlik yapmak isteyenler bundan çıkar sağlamak isteyenler bu başarıyı sağlayamayacaklar. Bu vatan toprakları sağ olduğu müddetçe, şehit vermeye devam edeceğiz. Şehitler de bizim, bu vatan da bizim. Bu vatanda ne kadar kan aktıysa, ne kadar can gittiyse bu vatan için gitmiştir. Asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Vatanımızı böldürmeyeceğiz. Milletimizin birlik ve beraberliğini bozmayacağız. Kürdü, Türkü ile, Alevisiyle, Sunnisiyle, Çerkeziyle hepimiz kardeşiz. Bunu herkes böyle bilsin” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2015, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0