Şehidin ismi okulda yaşayacak

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde vatani görevini yaptığı esnada şehit olan Olcay Özcan’ın (25) ismi vefatının 17.yılında, Memleketi olan Silivri’nin Kadıköy mahallesindeki okula verildi.

Şehidin ismi okulda yaşayacak
banner98
 Şehit Olcay Özcan’ın isminin Kadıköy okuluna verilmesi yönünde Okul Aile Birliği Başkan Ferdi Yalın ve Kadıköy mahalle muhtarı Mehmet Yeniçiftlik’in girişimleriyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yazılan müracaat dilekçesinin ardından Silivri Kaymakamlığının da vermiş olduğu onayın ardından okul tabelası bugün değiştirildi.

Şehidin isminin bu okula verilmesinde emeği geçen tüm yöneticilere minnettar olduğunu belirten Mahalle muhtarı Mehmet Yeniçiftlik “Bu kararın hayata geçirilmesinde emeği geçen Başta ilçe Kaymakamımız Sayın Faruk Bekârlar ve diğer yöneticilere teşekkür ederim ”dedi.

"Şehidimizi ismiyle yaşatacağız" diyen Okul Aile birliği Başkanı Ferdi Yalın da “Şehidimizin bu okula verilmesinin sebebi, şehidimiz okumayı çok seven biriydi. Yaya olarak Silivri’ye kadar gidip geldiği olmuş, çok zorluklar içinde okumuş, ziraat mühendisi olmuş, askerde şehit düştüğü için okumuş, çile çekmiş insanın ismini büyüklerimizin desteğiyle hayata geçirdik. Okul müdürümüz, muhtarımız, Milli eğitim müdürümüz, Kaymakamımızdan Allah razı olsun, bize gereken desteği sağladılar" ifadelerini kullandı.

Şehit oğlunun isminin okula verilmesinden dolayı onur duyduğunu belirten anne Hatice Özcan “Kendi köyünde yaşaması, anılması güzel bir şey, hepsi onun arkadaşı, dayısı amcası yabancısı değil.25 yaşında öldü benim oğlum,17 yıl sonra isminin verilmesi onur verici, ben ölsem de oğlum yaşasın. Torunlarım geldiğinde dayımın okulu desinler, geriden gelenler ismini ansınlar.17 sene okudu benim oğlum, aleme kölelik yaparak, işçilik yaparak okuttum. Babası 15 sene hasta yattı. Köylümüzde iyi görmüş ki oğlumun ismini okula verdiler. Çocuklara örnek olsun, okumak güzel bir şey, ablalarını okutmadım onu okuttum. Ama nasip kısmet böyleymiş, kaderimize boyun eğdik" şeklinde konuştu 

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0