SEEDUP GİRİŞİMCİLERİ YATIRIMCILAR İLE BULUŞTU

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı BEBKA ve Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Bursa TTO) iş birliğiyle ikincisi gerçekleştirilen SeedUP 2021 İnovatif Girişimcilik Programı’nda girişimciler, yatırımcılar ile bir araya gelerek iş fikirlerini anlattı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren BEBKA, Bursa TTO ile birlikte yürüttüğü SeedUP 2021 İnovatif Girişimcilik Programı kapsamında girişimcileri, iş fikirlerine can suyu sağlamak için yatırımcılarla buluşturarak Demo Day etkinliği düzenledi.

SEEDUP GİRİŞİMCİLERİ YATIRIMCILAR İLE BULUŞTU
banner98

SEEDUP GİRİŞİMCİSİ 300 BİN DOLAR YATIRIM ALDI

Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesinde çok önemli bir eşikten geçtiğini söyleyen BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, “StartupMarket’in hazırladığı Ekosistem 2021 3. Çeyrek Değerlendirme Raporu’una göre geçen yılın ilk 9 ayında ülkemizde 123 girişim yatırım alırken, bu yılın aynı döneminde 203 girişim yatırım almış bulunmaktadır. Böyle bir ivmenin yaşandığı dönemde, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimciliği geliştirmek gün geçtikçe önem kazanıyor. Bu çerçevede ilkini 2019 yılında Bursa TTO ile gerçekleştirdiğimiz SeedUP Programı’nda 14 girişimci, 10 ay boyunca 56 saat eğitim ve 110 saat mentorluk hizmeti aldı. 3 firmanın kuruluşu tamamlandı ve programa katılan girişimciler 1 Milyon TL’nin üzerinde satış gerçekleştirip, istihdama ve ihracata katkı sağlamaya başladı. Eskişehir ve Bilecik SeedUP Programı’nı da 15 girişimcinin katılımı ile yakın zamanda tamamladık. Bursa 2021 SeedUP İnovatif Girişimcilik Programı’nda 15 girişimcimize yönelik olarak 90 saat eğitim ve 160 saat mentorluk hizmeti sunduk ve girişimcilerimiz, iş fikirlerini yatırımcılara sunmak üzere Demo Day etkinliğine dâhil oldu. Etkinlik öncesi programa katılan bir girişimcimizin 300 bin dolar yatırım almış olması da bizi ayrıca mutlu etti” dedi.

BEBKA, MELEK YATIRIMCILIK AKADEMİSİ KURUYOR

Bölgedeki girişimcilik ekosistemine olan desteğinin daha da artmasını, girişimcilerin finansmana erişimi kolaylaştıracak bölgesel girişim sermayesi, melek yatırım ve kitlesel fonlama gibi finansman modellerinin geliştirilmesi üzerine BEBKA’nın çalışmaları olduğunu belirten Durak, “Bölgemizde girişimcilerin yolunun açılabilmesi için planladığımız bir diğer projemiz olan melek yatırımcılık konusunda da farkındalık ve bilinirliğin artırılması için kuracağımız Melek Yatırımcı Akademisi’ni yakın zamanda hayata geçireceğiz” diye konuştu.

‘YENİ EKONOMİK DEĞERLER KAZANDIRILACAK’

Girişimciler ve yatırımcılar arasında iş birliklerinin doğması için SeedUP İnovatif Girişimcilik Programı Demo Day’inin kritik değerde bir buluşma olduğunu kaydeden Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de “Üniversite olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve BEBKA’nın destekleriyle çok başarılı işler gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda programımızın olgunlaşmasına destek olan kurumlarımıza, çalışanlarımıza ve projelerin canlanması için katılım yapan yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Programımız sayesinde ülkemize yeni girişimciler ve ekonomik değerler kazandırılmasını istiyoruz. Bu düşünceden hareketle, ülkemizin uluslararası pazarda daha rekabetçi bir yer edineceğine inancım tam” ifadelerini kullandı.

112 SAATLİK MENTORLUK EĞİTİMİ

Programda girişimcilerin 112 saat boyunca akademik ve sektörel mentorluk destekleri aldığını vurgulayan Bursa TTO Genel Müdürü Cihan Kaboğlu ise “Programımızda, girişimcilerin en riskli dönemi olarak adlandırılan ilk bir yıllık süreçte mentorluk faaliyetleri ile destekleyerek sürdürülebilirliklerinin sağlanabilmesini amaçladık. 90 saatlik girişimcilik eğitimlerimiz içerisinde; iş modeli atölyesi, girişimcilik müşteri analizi, temel finans, stratejik yönetim, rekabet stratejileri, pazarlama yönetimi, liderlik, ekip yönetimi, fon kaynakları ve proje yazma kategorileri bulunuyor. Etkinlikte, geliştirdikleri prototiplerle yatırım almak için sunum yapacak olan girişimcilerimize başarılar diliyorum” dedi.

SeedUP Demo Day etkinliği, programı başarı ile tamamlayan 10 girişimcinin gerçekleştirdiği yatırımcı sunumları ve soru-cevap bölümleri ile sona erdi. Bundan sonraki süreçte yatırımcı görüşmeleri devam edecek.  

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2021, 12:20

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0