Sebahat Tuncel: 'HDP Heyeti Gitmesin, Öcalan heyete gelsin'

Halkların Demokratik Kongresi Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, “Biz HDP heyetinin İmralı’ya gitmesini değil, Öcalan’ın gelip sağlık, güvenlik ve özgürlük koşulları sağlanarak özgür bir ortamda müzakere yürütmesini istiyoruz” dedi.

Sebahat Tuncel: 'HDP Heyeti Gitmesin, Öcalan heyete gelsin'
banner98
 Halkaların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Sebahat Tuncel ile Ertuğrul Kürkçü, Beyoğlu’nda bulunan il binasında çözüm süreci ve PKK’ya yapılan operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Tuncel, “Halkların Demokratik Kongresi olarak yaptığımız tespit bugün yaşanan sorunun temel sorumlusunun bu ülkeyi demokratik bir şekilde yönetmek durumunda olan yaşanan krizleri çözme sorumluluğunda olan ancak bu sorumluluğunu kötüye kullanan Cumhurbaşkanı'nın siyasete müdahalesiyle alakalı olduğunun tespitini yaptığımızı ifade ediyorum” dedi.

“MÜZAKERE SÜRECİ BAŞLAMALI”
Hükümetle HDP heyetleri arasında 28 Şubat’ta açıklanan Dolmabahçe mutabakatına uyulması gerektiğini anlatan Tuncel, “Maden çözüm istiyorsunuz, çözüm sürecinde ısrarcısınız derhal 28 Şubat’ta kurulan Dolmabahçe mutabakatına dönülmeli ve müzakere süreci başlatılmalıdır” diye konuştu.

HDP heyetinin İmralı'ya gidememesini değerlendiren ve üstü kapalı terörist başı Abdullah Öcalan’a özgürlük isteyen Tuncel, “Mesele HDP heyetinin İmralı’ya gidip gitmeme meselesi değil ki, mesele Kürt sorununun çözümü konusunda Öcalan’ın nasıl bu sürece daha etkin dahil olacağıdır. Biz HDP heyetinin İmralı’ya gitmesini değil Öcalan’ın gelip sağlık, güvenlik ve özgürlük koşulları sağlanarak özgür bir ortamda müzakere yürütmesini istiyoruz. Yani HDP heyetinin gitmesini değil Öcalan’ın gelip bu süreçte barışın inşasında daha etkin bir rol almasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Tuncel, ayrıca müzakere heyetinin dışında daha önce gündeme gelen ve bazı isimlerin belirlendiği gözlemci heyetin oluşturulmasını istediklerini belirterek, “Bu sürecin devam etmesi için üçüncü bir heyetin gözlemci heyetin oluşturulması gerekir” dedi.

“VELEV Kİ PKK’NIN İHMALLERİ DOLAYISIYLA SIKINTI DOĞDU”
PKK’ya karşı yapılan operasyonlara değinen Ertuğrul Kürkçü, “30 yıl boyunca 40 bin insanın hayatına mal olmuş bir çatışmaya ara vermiş olmak bu aralıktan yararlanarak barış için imkanlar üretmek fırsatı önünüzde dururken velev ki PKK’nın ihmalleri dolayısıyla sıkıntı doğdu o zaman yapacağınız şey her gün 50 uçağı kaldırarak dağı taşı bombalamak olabilir mi. Bizim halkımıza tavsiyemiz her yerde yarından itibaren başlayacak olan barış etkinliklerine halklarımızın güçlü ve enerjik bir biçimde katılmalarını ümit ediyoruz. Geleceğimizin ortak olduğuna dair irademizde en ufak bir sarsılma yoktur. Hiçbir çatışma ortak iradeyi ortadan kaldıramaz. O yüzden tüm çatışan tarafların da barış için yeniden çözüm ve görüşme masasını ayağa kaldırma iradelerini duymak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 18:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0