Şanlıurfa’da ele geçirilen mühimmat patlatıldı

Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından ele geçirilen mayınlar kontrollü şekilde patlatıldı.

Şanlıurfa’da ele geçirilen mühimmat patlatıldı
banner98
 Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından ele geçirilen mayınlar kontrolü olarak patlatılırken, patlama sesi şehir merkezinde yankılandı. Patlamadan etkilendiklerini söyleyen Hakan Usça, apartmanın adeta titrediğini belirtti.

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

Şanlıurfa’da 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından kontrollü şekilde mühimmat patlatılması konusunda Valilikten açıklama yapıldı. Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklada, “Bazı haber kuruluşlarında 'Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığında patlama meydana geldi' şeklinde haberler yayınlanmıştır. Bugün saat 14.00’te ilimiz 20. Zırhlı Tugay Komutanlığında kullanılmayan mühimmatın imhası için kontrollü patlatma yapılmıştır.

Patlatma esnasında civardaki yerleşim yerlerinde cam kırılmaları şeklinde ufak çaplı hasar meydana gelmiştir. Vatandaşların kırılan camları tazmin edilecek olup; haberlerde bahsedildiği gibi olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildiği ve kontrollü patlatma sırasında başka bir mühimmat deposunda da patlama meydana geldiği haberleri gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0