banner102

Sahte emniyet kemeri tokası satışı ve kullanımı yasaklandı

Erzincan Valiliği, araçlarda sahte emniyet kemeri kullanımının yaygınlaşması sebebiyle, sahte emniyet kemeri tokalarının satışı ve kullanımını yasakladı.

Sahte emniyet kemeri tokası satışı ve kullanımı yasaklandı
Erzincan Valiliği, araçlarda sahte emniyet kemeri kullanımının yaygınlaşması sebebiyle, sahte emniyet kemeri tokalarının satışı ve kullanımını yasakladı. Konuyla ilgili sahte toka satışı yapan esnaflara genelge tebliğ edildi. Yapılan uygulamalar ile sürücüler de uyarılıyor. Sahte emniyet kemeri tokası satışı yapan ve kullanan vatandaşlara Kabahatler Kanunu kapsamında 182 TL idari para cezası uygulanacak.

Erzincan’da 10 gün önce meydana gelen trafik kazasında nişanlı çiftin hayatını kaybetmesi ile gündeme gelen sahte emniyet kemeri tokası kullanımı üzerine Erzincan Valiliği Türkiye’de bir ilke imza attı. Emniyet kemeri hatırlatma sistemini devre dışı bırakmak için kullanılan aparatların satışını ve kullanımı yasaklandı. Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, emniyet kemeri tokası satışı yapan esnafları ziyaret ederek, genelgeyi tebliğ etti.

ESNAFLAR ARTIK EMNİYET KEMER TOKASI SATAMAYACAK

Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin Akbaş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Murat Günay, Sanayi Sitesi'ni gezerek esnafları uyardı. Uygulamanın detayı hakkında esnafa bilgi veren Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Murat Günay, “Valiliğimizin yürütmüş olduğu proje kapsamında il genelinde emniyet kemeri tokası yerine kullanılan bu aparatların satışı, bulundurulması, kullanılması yasaklanmış durumda. Satan esnafımıza bu şekilde tebligat yapıyoruz.” dedi. Emniyet kemeri toka aparatı satan Selahattin Genç, tebligattan sonra artık satış yapmayacaklarını kaydetti.

Valilik genelgesinin yürürlüğe girmesi ile kent genelinde trafik uygulaması yapan trafik polisleri sürücüleri sahte emniyet kemeri aparatlarını kullanmamaları hususunda uyardı. Uygulamadan memnun olan sürücüler, “Bu konuda vatandaşlar olarak kesinlikle emniyet kemerinin takılmış olması, toplumumuza özellikle kaza anında ciddi hayat kurtardığını insanlara bir şekilde anlatılması gerekiyor. Bunu kendimizi kandırarak değil, bilinçli bir şekilde emniyet kemerini kullanıp hayatımızı kurtarmalıyız” dedi.

Valilik bünyesinde hazırlanan genelge ile ilgili açıklamada bulunan Vali Abdurrahman Akdemir, “Son dönemde ve özellikle ülke genelinde, hatta resmi araçlarda da dahil olmak üzere birçok sürücünün ve kullanıcının aracın sinyalini engellemek amacıyla emniyet kemeri yerine kullandıkları aparatlar var. Bunlar birçok kazada maalesef emniyet kemeri kullanımının önüne geçtiği için insanlarımızın, sürücülerin ve yolcuların can kayıplarına ve ciddi yaralanmalarına sebebiyet veriyor. Bu konuda herhangi bir mevzuat düzenlemesi olmadığından valilik olarak bir karar aldık. Bu aparatların il genelinde satışını, kullanılmasını ve araçta bulundurulmasını yasakladık. Öncelikle bir bilgilendirme çalışması yapacağız, arkasından da bu konudaki Kabahatler Kanunu'na göre bir idari para cezası uygulamasına geçmiş olacağız. Amacımız insanları cezalandırmak değil, trafik kazalarındaki can kayıplarının önüne geçmek ve emniyet kemeri kullanma alışkanlığını olumlu yönde etkilemektir.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2013, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0