Sağlık Derslerine Doktorlar Girecek!

Van Sağlık Mensupları Derneği (VASAMED) üyesi doktorlar, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Van İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği, orta öğretim kurumlarında sağlık derslerine girecek.

 Sağlık Derslerine Doktorlar Girecek!
banner98
Van Sağlık Mensupları Derneği (VASAMED) üyesi doktorlar, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Van İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği, orta öğretim kurumlarında sağlık derslerine girecek. Okullardaki öğrencilerde sağlık konusunda bilinç uyandırmak için yapılan protokolle aynı zamanda öğrencilerin derslerine giren doktorlara bakarak onları kendilerine rol-model yapıp okumaya sevk etmesi hedefleniyor.

Van’da orta öğretimde okuyan öğrencilerin sağlık konusunda bilinçlenmesi için Van İl Sağlık Müdürlüğü, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Van Sağlık Mensupları Derneği (VASAMED) arasında protokol imzalandı. Protokol imzalama töreninde Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Van İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Şerafettin Erzen ve VASAMED Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Veysel Bilge hazır bulundu. Törenden sonra bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, okullarımızdaki öğrencilerde sağlık konusunda bilinç uyandırmak için böyle bir protokol imzaladıklarını söyledi. Sağlık konusunda koruyucu önlemlerin birinci elden doktorlar tarafından verilmesi amacı böyle bir yola başvurduklarını belirten Kına, "Tabi İl Sağlık Müdürlüğü ile değişik şekilde çalışmalarımız var. Sağlık taramaları ve aşılama konularında iş birliği içerisindeyiz. Sivil toplum kuruluşu doktorlar ile birlikte hem bazı derslerimiz, hem de sağlık bilgisi derslerimizin birinci elden doktorlarımız tarafından verilmesi, seminer şeklinde okullarımızda aile hekimlerine öğretmenlerimizin sağlığı, öğrencilerimizin sağlığı konusunda bilinç uyandırması amacı ile bu işi yapmış olduk." dedi.

VASAMED Yönetim Kurulu Başkanı Diş Tabibi Veysel Bilge ise bu protokol da kendi hedeflemiş oldukları en önemli şeyin öğrencilere unvan, okuma hevesini artırmak olduğunu ifade etti. Öğrencilerin doktorları karşılarında görünce örnek bir rol model oluşturup onları okumaya daha çok sevk etmeyi hedeflediklerini belirten Bilge, "Sağlık konularında profesyonel bir kadroyla orada bulunup hem sağlık sıkıntılarını çözebilmek, hem doğru bilinçlendirmek, hem de hastaneye yönlendirmek istiyoruz. Çünkü bazı veliler olsun, öğrenciler olsun, öğretmenler olsun hastaneye gitmeme gibi bir çekinceleri oluyor. Bizim ve doktor arkadaşlarımızın destekleriyle bu bilinci de oluşturacağız. Onlara bu konuda da yardımcı olacağız. Hem Mili Eğitim Müdürümüzün hem Sağlık Müdürümüzün inşallah bize güvenlerini hakkıyla yerine getirip çok güzel bir organizasyonla örnek olup tüm Türkiye'ye yayılmasını istiyoruz. Çünkü sağlık bilgisi derslerine her konuya hakim özelikle bu işin eğitimin almış doktor arkadaşlarımızın girmesi inşallah büyük bir ivme kazandıracak, çıtayı yükselteceğiz bunu da devam ettiririz inşallah." dedi.

Van İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Şerafettin Erzen de şöyle konuştu: "Öncelikle hızla gelişen çağımızın debdebeli zamanında eğitimin ve sağlığın daha ayrıntılı bilgi gerektirdiği biliyoruz. İnsanların bir kaç cümleyle bir kaç şeyle yetinmiyor. 'Ben ne yapabilirim' diye ayrıca caba gayret sarf ediyor. VASAMED ve değerli öğretmenlerin birlik olarak vermek istediği bu çalışmayı takdire şayan görüyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah dernek başkanımızda dediği gibi bir rol model olmanın yanında sağlıklı okur yazarlığının da gelişeceği, insanların bilinçli olma seviyesinin artacağı ve bununda inşallah değerli öğretmenlerimin birlikteliği ve çabalarıyla öğrencilerde daha güzel noktalara taşınacağını ümidini taşıyorum."
Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2013, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0