Rus editör Müslüman oldu!

Ramazan ayından etkilenen Rus editör, Manavgat Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida (din değiştirme) töreni ile kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Rus editör Müslüman oldu!
banner98
Ramazan ayından etkilenen Rus editör, Manavgat Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida (din değiştirme) töreni ile kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. Anna Semina (44) Melek ismini aldı.

Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Müslüman olan Anna Semina'yı tebrik ederek Rusça Kur'an-ı Kerim, İslam ilmihali ve Hz. Muhammed'in (sav) hayatını anlatan kitap hediye etti. 2 yıldır Rusya'da İslam dini üzerine araştırma yaptığını belirten Semina, editör olması sebebiyle İslamiyet üzere yazılmış çok sayıda eser okuduğunu kaydetti. Manavgat'ta Ramazan ayında sahur ve iftarda kardeşlik, sevgi, paylaşım, ve hoşgörüden etkilendiğini belirten Semina, Ramazan ayında Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi.


Semina, "Kendi hür irademle Müslüman oldum. Yeni dinimle ilgili 2 yıldır araştırma yapıyordum. Rusça Kur'an-ı Kerim ve peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) örnek hayatını anlatan kitaplar okudum. Peygamberimizin güzel örnek hayatı beni büyüledi. Ramazan ayında yaşadığım güzellikler bu güzel ayda Müslüman olmaya karar verdirdi. Müslüman olduğum için çok heyecanlıyım. Bundan sonra yeni dinimin emir ve nehiylerini yerine getirmek için gayret göstereceğim. Dini vecibelerimi yerine getirmek için gayret edeceğim." diye konuştu.

Müftü Yaşar da Cenab-ı Allah'ın yeni Müslüman olan birinin geçmiş günahlarını affettiğini ifade etti. Yaşar, Melek ismini alan Semina'nın yeni dinini öğrenmesi konusunda her zaman yardımcı olamaya hazır olduklarını kaydetti.

Manavgat Müftülüğü'nde son 21 yıl içinde ihtida töreni ile 142 gayrimüslim ve ateist Müslüman oldu.
Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2013, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0