PROF.DR.MUSTAFA ILICALI REFERANDUM SONRASI DEĞERLENDİRMELER…

AK Parti  Erzurum  Milletvekili Prof. Dr.  Mustafa Ilıcalı  16 Nisan halk oylaması sonuçlarını değerlendirdi. 

Ilıcalı ile TBMM de yaptığımız Röportajda Palandöken’e çarpıçı açıklamalarda bulundu. 

Referandum sonuçları ile ilgili konuşan Ilıcalı herkes bir taraftan bakar.Ama ben şöyle değerlendiriyorum. 

‘’BU PARTİ MESELESİ DEĞİL’’ 

Ilıcalı ‘’Bu bir parti meselesi değil bu şahsi bir mesele değil,bu ülkemiz için önemli bir sistem değişikliğidir.’’ dedi. 

Ayrıca sürece sadece siyasi açıdan bakmadığını,milletvekili kimliğinin yanında sistemi bir çok açıdan değerlendirdiğini dile getiren Ilıcalı;’’ ’’Ben bu sistemi  vatanını milletini seven bir vatandaş, gençlerinin istikbalini düşünen bir eğitimci,hemşehrilerini  ve ülkesini düşünen  bir milletvekili olarak benimseyip anlattım.’’ dedi. 

‘’Ben bir eğitimci olarak kendi inanmadığım hiçbir konunun destekçisi olmam’’diyerek sisteme olan güvenini ve inancını bir kez daha vurgulayan Ilıcalı;’’ Sunumda hiç kimsenin itiraz edemeyeceği resmi rakamlar yer alıyor. Yaşadığımız sıkıntılar, vesayetin etkisi, çift başlılık, siyasi istikrarsızlıklar ve buna bağlı ekonomik krizler vardı. 22 tane banka batmış 585 milyar lira ödemişiz. Her dönem  Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında çatışmalar yaşanmış. Biz bu yeni sistemle birlikte siyasi istikararı daha sandıktayken sağlıyoruz. Cumhurbaşkanını seçtiğimiz an beraberinde istikrarı sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı. 

 

Doksan dört yıllık Cumhuriyette parlamenter sistemde bir çok sıkıntılar yaşandığını dile getiren Ilıcalı;’’Yıllardır ihtilaller  darbe kalkışmaları gördük,ekonomik krizler batan bankalar,ödenen milyarlarca borç  gördük.Artık bu sistemin tıkandığını hepimiz görüyorduk.’’şeklinde konuştu. 

"Artık  İstikrar Bizzat Sandıkta Sağlanacak" 

Referandum süreci boyunca yaptığı çalışmalara da değinen Ilıcalı,’’Seçim çalışmalarıma genel merkez tarafından görevlendirildiğim Fransa’da başladım ve Erzurum’da adım adım devam ettim.Bu süreç boyunca hazırladığım bu slaytla,hem yeni sistemi hem bu sisteme neden ihtiyaç duyulduğunu ve en önemlisi 15 yıllık istikrar ile yaşanan gelişimi gözler önüne serdim.’’dedi. 

Türkiye'nin geçmişten günümüze süregelen istikrarsız hükümet  politikaları sonucu siyasi ve ekonomik krizler  yaşadığını önemle belirten  Ilıcalı;"Cumhurbaşkanlığı  Hükümet Sisteminin ne kadar yararlı olduğunu gördüğüm için dur durak bilmeden son ana kadar gittiğim her konferansta bulunduğum her toplantıda bu sistemi vatandaşlarımıza anlattım. ‘’ ifadelerini kullandı. 

 

Milletvekili Ilıcalı ; ‘’Bu vatanın evlatları  15 Temmuz'da darbeye karşı sergilediği duruşu şimdi de geleceğe yönelik  gösterdi  ve çok önemli bir karar verdi.’’ sözleriyle geleceğin temellerinin atıldığı  tarihi bir referandum yaşandığına vurgu yaptı.Ilıcalı sözlerine şu şekilde devam etti;’’Ülkemizin önü Allah'ın izniyle çok açık, dosta düşmana karşı çok güçlü olduk. Yeni sistemle birlikte terör yok olacak. Artık daha güçlü bir devlet olarak  dev  projeleri arttırarak devam ettireceğiz. Sistemin devreye girmesiyle birlikte her geçen gün bir önceki günden daha iyi olacak." Dedi. 

ULASIMDA  YENI PROJE… 

Ulaşımda şu an üzerinde çalışmaların devam ettiği bir projeden söz eden Ilıcalı,bu projenin hayata geçmesi halinde trafikte düzenin güvenin sağlanacağı ve  trafik kazalarının azalması,güvenli sürüş ve bir çok ulaşım sorununun çözümünde önemli bir yol katedileceğini bildirdi.Bu projenin  bir uyarı sistemi temeline dayalı olduğunu belirten  Ilıcalı; Projede yollardaki  kara noktalar, trafik kazalarının olduğu bölgeler, yol inşaat çalışmaları, keskin virajlar, yoğun yağış, gizli buzlanmalar ya da sis sürücüye bir uyarı sistemi ile bildirilecek. Bu bilgilendirmeler cep telefonları, araç içi ekran/işaret panoları, sesli mesajlar ve radyo kanalları ile sağlanacak. Bu projeyle yollarda araçların hızları sürekli olarak ölçülecek ve araçlar 'hız limitini geçtin' şeklinde uyarılacak. 

AK Parti’de neler değişecek? 

Bundan sonraki süreçte değişimin sadece parti bazında olmayacağını Türkiye’de her alanda köklü ve yararlı değişimlere ihtiyaç olduğunu belirten Ilıcalı;’’Sadece AK Parti’de değil Türkiye’de  çok şey değişecek,AK Parti’de ilk olarak önemli bir değişiklik oldu.Sayın Cumhurbaşkanımız,kurucusu olduğu partisine döndü.Salı günü benim de yer aldığım grup toplantımızda yeniden üye oldu.Yaklaşık 33 ay,yani 3 senelik bi zamandan sonra dönmüş oldu.Hasret bitti.Partinin kurucusu,ilk günden beri yapılan her icraatın mimarı Recep Tayyip Erdoğan’dır.’’ ifadeleri ile Cumhurbaşkanı’nın AK Parti’ye dönüşünden duyduğu sevinci dile getirdi.Milletvekili Ilıcalı,bu dönüşün millet sayesinde gerçekleştiğini de sözlerine ekledi. 

 

‘’Kongre 21 Mayıs’ta’’ 

AK Parti Genel Kongresi’nin 21 Mayıs’ta olacağını ve Cumhurbaşkanı’nın Genel Başkan adayı olacağını belirten Milletvekili Ilıcalı;’’’21 Mayıs’ta kongremiz olacak Allah nasip ederse.Cumhurbakanımız kongrede  aday olarak tahmin ediyorumki  bütün delegelerin oyuyla Genel Başkan olacak.’’diyerek Recep Tayyip Erdoğan’ın  Ak Partinin başına tekrar geçeceğini  ifade etti. 

Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı;‘’Cumhurbaşkanlığı sistemini biz çok uğraşarak,komisyonda yaşanan bir çok olaya göğüs gererek, iki parti birlikte meclisten geçirdik.’’ sözleriyle desteğini esirgemeyen Milliyetçi Hareket Partisi milletvekilllerine bir kez daha teşekkürlerini iletti. 

Kabine revizyonu geniş çaplı olduğunda Mustafa Ilıcalının Erzurum’dan Bakan olması yüzde yüz olarak gözüküyor. 

 

 

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0