banner102

Recai Kutan, Geleceği Bize Ümitle Anlatarak Davamıza Bağladı!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, siyasette 40. yılını dolduran Recai Kutan ile zor dönemleri birlikte aştıklarını söyledi.

Recai Kutan, Geleceği Bize Ümitle Anlatarak Davamıza Bağladı!
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, siyasette 40. yılını dolduran Recai Kutan ile zor dönemleri birlikte aştıklarını söyledi. Arınç, “28 şubat süreci denilen dönemlerde, Merve Kavakçı kardeşimizin Meclis'ten dışlandığı dönemde acıları, ümitleri birlikte yaşadık. Ama her zaman bize ümit verdi, geleceği ümitle anlattı bizi davamıza bağladı.” dedi.

Üsküdar’daki Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde ’40 Yılın Hatırında Buluşuyoruz, Siyasetin Ağabeyine Vefa’ adlı ESAM Başkanı Recai Kutan ile ilgili belgeselin galası yapıldı. Programa Arınç’ın yanı sıra Recai Kutan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Arınç, “Yaşayan bütün büyüklerimiz için böyle güzel belgeseller çekilmesini arzu ediyorum. Böyle bir gösterimi Ankara’da da yapmalıyız. Siyasetin merkezi orada. İnanıyorum ki Sayın Kutan beyin de bütün siyasetteki dostları, arkadaşları, çok büyük bir kısmı orada. Umarım İnşallah böyle hayırlı bir hizmeti Ankara’da da başarırız.” ifadelerini kullandı.

Kutan ile ilgili düşüncelerini paylaşan Arınç, “1995’te Allah nasip etti, parlamentoya girdiğimizden itibaren yine bir bakanımız olarak kendisiyle birlikteydik. Ama en büyük paye, benim için en büyük onur da grup başkanımız olarak kendileri, grup başkan vekili olarak da bendeniz, arkadaşlarımla birlikte ona vekalet ettiğimiz dönemler. Zor dönemlerdi. 28 şubat süreci denilen dönemlerde, Merve Kavakçı kardeşimizin meclisten dışlandığı dönemde acıları, ümitleri birlikte yaşadık. Ama her zaman bize ümit verdi, geleceği ümitle anlattı, bizi davamıza bağladı. Siyasetin Allah rızası için yapıldığını, cihatın anlamının gerçekte ne olduğunu muhterem hocamızla birlikte bizlere her zaman ifade etti. Biz ondan sadece siyaseti öğrenmedik. Edebin ne kadar güzel olduğunu, ahlak, nezaket denen bir şeyin ne kadar lüzumlu olduğunu öğrendik. Bir insanın ne kadar sabırlı olabileceğini, bir insanın genel başkanına, liderine ne kadar sadık olabileceğine, davada yürürken sendelemeden, düşmeden, dimdik nasıl gidilebileceğini hamd olsun ondan öğrendik.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0