banner101

Ramazan'da Kur'an-ı Kerim Satışları Arttı

Ramazan ayı, tüm İslam alemi için ayrı bir önem taşıyor.

Ramazan'da Kur'an-ı Kerim Satışları Arttı
 Ramazan ayı, tüm İslam alemi için ayrı bir önem taşıyor. Bunun en önemli sebeplerinden biri de Kur'an-ı Kerim'in bu ayda indirilmesi. Tutulan oruç, kılınan teravih namazları, yapılan hatimler ile manevi bir atmosferin yaşandığı bu kutlu zaman diliminde yediden yetmişe inanlar Kur'an-ı Kerim ile daha fazla hemhal oluyor. Bu ayda Kur'an-ı Kerim, meali ve ilmihal gibi kitapların satışı ise artıyor. 

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Yayın Matbaacılık ve Ticaret İşletme Müdürü Ömer Kara, her kesimden insanın rahatlıkla okuyabileceği tarzda hazırlanan Kur'an-ı Kerim ve meallerin satışında Ramazan'da yüzde 50'nin üzerinde artış gösterdiğini söyledi. Bu yıl rahle boy Kur'an-ı Kerim'den 20 bin, rahle boy Kur'an-ı Kerim mealinden 10 bin, orta boy kayışzade hatlı Kur'an-ı Kerim'den 10 bin, orta boy bilgisayar hatlı Kur'an-ı Kerim'den 35 bin adet ve orta boy Kur'an-ı Kerim mealinden 40 bin adet basarak Ramazan'a hazırlık yaptıklarını ifade eden Kara, "21 değişik noktada hizmet veren yayın evlerimiz ve internet üzerinden e-yayınevimiz aracılığı ile Kur'an-ı Kerim ve diğer kitaplarımıza kolayca ulaşım imkanı bulunmaktadır. Özellikle Ramazan ayında yüzde 40'a varan indirimle insanlarımızın kolayca Kur'an-ı Kerim ve meal alabilmelerine imkan sağlanmaktadır." dedi. 

Ramazan'da Ankara, İstanbul, Konya ve Bursa'da düzenlenen Kitap ve Kültür Fuarları ile okuyucu, yazar ve yayıncının buluşmasına vesile olduğunu ifade eden Ömer Kara, bu dönemde okuyucunun Allah'a karşı kulluk bilinci ile yöneldiği kitapla dostluğunu pekiştirdiğini dile getirdi. Ramazan ayında düzenlenen fuarlarda en büyük ilgiyi Kur'an-ı Kerim, Kur'an-ı Kerim meali ve ilmihal gibi kitapların gördüğünü hatırlatan Kara, şöyle devam etti: "Özellikle fuarlarımıza iştirak eden yayıncıların büyük çoğunluğu Kur'an-ı Kerim ve meali satışını yapıyor. Bunlarda fuar esnasında yaptığımız görüşmelerde ifade ettiğimiz bu kanaati teyit etmektedirler. Türkiye'de en çok Kur'an-ı Kerim ve Kur'an-ı Kerim meali basan ve dağıtan kurum olarak Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı içinde bu tespit aynıdır ." 

NT Mağazacılık Kurumsal İletişim Müdürü Serkan Bilikçi, Müslümanların Kur'an–ı Kerim ve dini kitaplara olan ilgilisi günden güne arttığını ve Ramazan'da ise zirve noktasına ulaştığını bildirdi. NT olarak bu ayda 23 bin adet Kur'an- ı Kerimi insanlar ile buluşturduklarını aktaran Bilikçi, gerçekleştirdikleri kampanyalarla Kur'an aşıklarına yüzde 40'lara varan indirim sağladıklarını kaydetti.
Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2013, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0