banner102

PKK'lılar İlk Kez Tarih Verdi

Çözüm süreciyle birlikte sınır dışına çıkan PKK'lılar, silahlarını bırakıp 15 Ekim tarihinden itibaren Türkiye'ye geri dönmeye hazırlanıyor.

PKK'lılar İlk Kez Tarih Verdi
 Türkiye geri çekilmeyi ve sürece dair endişeleri konuşurken Öcalan tartışmaları başka bir boyuta taşıdı. Öcalan çekilme sürecinin bir sonraki adımı ve dağdan inme için kesin tarih verdi. Örgüte yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre PKK'lı ilk grup Ekim ayında yurda dönecek.


Abdullah Öcalan'ın BDP'lilerle yaptığı son görüşmede ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. BDP heyetinin ziyaretinde Öcalan ilk defa geri dönüş için net bir tarih verdi. Görüşmede Nevruz mesajlarına vurgu yapan Öcalan 'silahlı mücadele döneminin son bulduğunu ve siyaset döneminin başladığını' söyledi.

İLK KEZ TARİH VERDİ

Öcalan, çekilmenin tamamlanmasından sonra PKK'lıların silahsız olarak 15 Ekim 2013 tarihinde Türkiye'ye gelebileceğini ifade etti. Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre Öcalan hem örgütün, hem de hükümetin süreci hızlandırmasını istiyor. Aynı kaynaklar sürecin uzamasından Öcalan'ın rahatsız olduğunu belirtiyorlar.

BDP heyetiyle yaptığı görüşmede geçmişte yaşanan provokasyonlara dikkat çeken Öcalan, çözüm sürecinin uzamasının sabotaj ihtimalini artıracağını dile getirdi. 1993 sürecine özellikle vurgu yapan PKK elebaşı, sürecin uzamasının kontrolsüz olaylara kapı aralayacağını iddia etti

Daha önceki müzakerelerde devletle yaptığı görüşmelerin hiç kimse tarafından bilinmemesine rağmen bombaların patladığını ileri süren Öcalan süreci sabote etmek isteyenlerin yeniden devrede olduğunu öne sürdü. Öcalan daha önceki mesajlarında çekilme sürecinin haziran sonunda tamamlanmasını istemiş ancak bu gerçekleşmemişti. Çekilme için revize edilen son tarihin ise Eylül olduğu belirtiliyor.

Öcalan Sakine Cansız cinayetinde de benzer bir tutum almış ve cinayetin Avrupa Gladyosu tarafından işlendiğini iddia etmişti.

Bu arada Ankara kulislerinde Öcalan için hazırlanan yeni odanın henüz kendisine teslim edilmediği ve uzun süredir gündemde olan yeni mahkumların yakın zamanda İmralı adasına gönderileceği konuşuluyor.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2013, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0