Perge antik kentini dünyaya açmalıyız

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Muğla ve Antalya’da ören yerleri, antik kentler ve tatil beldelerini havadan helikopterle inceledi. Kurtulmuş, Perge antik kentiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Antalya’ya gelen yabancı turistlere Perge’yi tanıtmak, Antalya’daki turizmci arkadaşlarımızın da vazifesidir. Gönlümüz arzu ediyor ki, bu konuya ayıracak çok paramız olsun, bütçeden çok fazla parayı buraya ayırabilelim. 10-20 yılda yaptığımız işi iki yılda yapalım.

Perge antik kentini dünyaya açmalıyız
banner98

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: 'Perge antik kentini dünyaya açmalıyız'

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Muğla ve Antalya’da ören yerleri, antik kentler ve tatil beldelerini havadan helikopterle inceledi. Kurtulmuş, Perge antik kentiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Antalya’ya gelen yabancı turistlere Perge’yi tanıtmak, Antalya’daki turizmci arkadaşlarımızın da vazifesidir. Gönlümüz arzu ediyor ki, bu konuya ayıracak çok paramız olsun, bütçeden çok fazla parayı buraya ayırabilelim. 10-20 yılda yaptığımız işi iki yılda yapalım. Ama maalesef Türkiye’nin imkanlar

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: Perge antik kentini dünyaya açmalıyız

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Kemer, Kumluca, Finike, Demre, Kekova Körfezi, Kaş, Ölüdeniz, Fethiye, Marmaris, Gökova Körfezi ile Marmaris’i havadan helikopterle inceledi.
Bakan Kurtulmuş, daha sonra Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte Perge antik kentinde incelemelerde bulundu.

Perge antik kentinin dünyaya açılması gerektiğini ifade eden Bakan Numan Kurtulmuş, “Antalya’ya gelen yabancı turistlere Perge’yi tanıtmak, Antalya’daki turizmci arkadaşlarımızın da vazifesidir” dedi.
Antik kentin muhteşem bir yer olduğuna ancak çok az bir kısmını gün yüzüne çıkarabildiklerine işaret eden Bakan Kurtulmuş, Perge antik kentinin bütün ihtişamı ile yeniden ziyaretçilere kazandırılması için yapılacak çok işlerinin olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin, Perge antik kenti gibi kültürel miraslarına gerçekleştirdiği ziyaretler ile bu tarihi şehirleri, antik kentleri yerinde görmek, eksiklikleri tespit etmek ve neler yapılabileceği konusunda en kısa zamanda eldeki imkanlar ölçüsünde hangi adımların atılabileceğini tespit etmeyi amaçladığını belirten Kurtulmuş, “Perge antik kentini uluslararası ziyaretçilere açmamız lazım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2017, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0