Penil Protez Ameliyatı Ve Mutluluk Çubuğu

Penil protezler, sertleşme sorunu yaşayan erkekler için kalıcı bir tedavi seçeneği olarak kullanılmaktadır.

Penil Protez Ameliyatı Ve Mutluluk Çubuğu
banner98

Bu protezler, penis içindeki dokunun sert yahut şişirilebilir silindirlerle değiştirilmesiyle gerçekleştirilir ve çeşit olarak şişirilebilir ve bükülebilir olmak üzere iki tipi bulunmaktadır. Bu ameliyat genellikle 1 saat sürer ve penil protez ameliyatının nasıl yapıldığına dair detaylı bilgiler yer almaktadır. Penil protez taktırmış olan erkekler, cinsel ilişki yaşayabilirler ve ameliyatın ardından ağrı, şişlik ve morarma gibi durumlar görülebilir.

Halk arasında mutluluk çubuğu olarak da bilinen Penil Protezler, sertleşme bozukluğu yaşayan erkeklerde kalıcı bir tedavi seçeneğidir. Çoğunlukla ereksiyon hapları, vakum cihazları ve enjeksiyon tedavisinde de yanıt alınmaz ise son olarak tercih edilen tedavi seçeneğidir. Tedavi sonucunda, geri dönüş olmadığı için hastaların doktorları ile bu tedavinin olası tüm durumlarını konuşmaları önemlidir. Protez sertleşme sorunu yaşayan hastaların sorunu; peniste kan dolarak sertleşmesi gereken kanalların işlevini yapamaması durumudur.



Mutluluk çubuğu ise o bölgeye yerleştirilen gelişmiş ve kompleks bir protezdir. Protezin hammaddesi medikal silikondur. Çeşit olarak, Şişirilebilir ve bükülebilir olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır. Şişirilebilir olan, Üç Parçalı X, Üç Parçalı AX'dır. Bükülebilir olan ise Tek Parçalı Malleable'dır.

Bu operasyon kısaca; penis içindeki süngerimsi dokunun, yaklaşık olarak 1 saat süren bir ameliyat ile sert yahut şişirilebilir silindirlerle değiştirilmesi durumudur. Cerrahi olarak yerleştirilen protezler, tüm penil protez çeşitlerinde vücut içinde tamamen gizlenmiş durumdadır. Mutluluk çubuğu taktırmış olan erkekler istedikleri her zaman diliminde ve istedikleri kadar cinsel ilişki yaşayabilirler.   



Penil Protez Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Penil protez ameliyatı, hangi protez tipinin kullanıldığına, hastanın öyküsüne ve cerrahın tercihe göre cerrahi yaklaşım değişiklik gösterir. Ameliyat anestezi altında gerçekleştirilir. Ameliyat sırasında 3 parçalı şişirilebilir penil protez yerleştirilir, bunların konumu ise penisin üzerinde, alt karın ve skrotumdadır. Protezler kesi yoluyla yerleştirilirler. İdrarı boşaltmak için ise kısa bir süre idrar yoluna ve aynı zamanda mesaneye ince, esnek bir tüp olan sonda yerleştirilir.

Çoğunlukla küçük bir cerrahi kesim ya karın dokusuyla penisin birleştiği yerden yapılır ya da testis torbasının (skrotum) penisle birleştiği sınırın altından olacak şekilde yapılır. Ameliyat esnasında uygulanan prosedürde hiçbir doku çıkarılmaz. Ameliyat esnasında kan kaybı genellikle çok azdır. Bundan dolayı neredeyse hiçbir zaman kan nakli gerekmez. Ameliyat sonrasında hastalar, aynı gün içerisinde eve gidebilir tercihen bir gece hastanede de kalabilirler. Hekimden hekime ve hastane koşullarına göre değişiklik gösterir. Operasyon yaklaşık bir saat sürer.

Penil protez implantasyon operasyonundan sonra yaklaşık 2 ile 4 hafta boyunca ağrı, şişlik, morarma görülebilir. Bu tür durumlarda hekiminiz, tedavinizde ağrı kesici bir ilaç başlayabilir. Protez ameliyatından sonra hastalar 4 ile 6 hafta sonra hekimin onayından sonra cinsel ilişkiye girebilir.
Takılan protez ve yapılan ameliyat hastalarda cinsel ilişki esnasında zevk almayı orgazmı veya boşalmayı etkilemez. Hastalar ameliyat öncesi gibi cinsel aktivitede bulunabilir aynı zamanda çocuk sahibi olabilir. Penil protezler peniste sertleşmeyi arttırırken penisi uzatmazlar. 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2023, 12:12

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0