banner101

Palalı Saldırgana 27 Yıl Hapis

Savcı, Çelebi'nin kullandığı palayı silah olarak nitelendirdi ve zanlı hakkında 27 yıla kadar hapis cezası istedi.

Palalı Saldırgana 27 Yıl Hapis
 Gezi Parkı olayları sırasında Talimhane'de eylemcilere elinde pala ile müdahale ettiği sırada çekilen görüntüleri basına da yansıyan Sabri Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında iddiname hazırlandı. İddianamede şüpheliler Sabri Çelebi, Ahmet Girgin, Şeyhmus Kırmızı ve Murat Ertik'in kasten yaralama ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarından 9 yıl 9 aydan 27 yıla kadar hapsin talep edildi.    


Savcılık, Sabri Çelebi'nin elindeki palayı silah olarak saydı ve bu nedenle yaralama suçunun silahla yapıldığı gerekçesiyle istediği cezayı arttırdı. İddianamede Emniyet Müdür Yardımcısı Kayhan Ş. ile Seyfettin Efe ve Kaan Polat müşteki olarak yer aldı. Eylemcilere şüphelilerin sopa ve palalarla saldırdığı, olayı engellemeye çalışan polise direndikleri anlatıldı.

Şüphelilerin, eylemlere katılan müşteki Kaan Polat'a bıçakla saldırdıkları ve Polat'ın yaralandığı ifade edildi.    

Şüpheli Sabri Çelebi'nin ifadesinde, olaylar nedeniyle ekonomik olarak sıkıntı yaşadığını, iş yerine zarar vermelerini engellemek için korkutmak amacıyla eline palayı aldığını söylediği belirtildi. Hakkında yakalama kararı çıkartılan Sabri Çelebi, henüz yakalanamadı. Çelebi'nin Fas'a gittiği belirtilmişti.     

 

PALALI DÖNÜŞ BİLETİNİ İPTAL ETTİRDİ

Taksim'de Gezi Parkı eylemleri sırasında göstericilere pala ile saldıran Sabri Çelebi, gözaltına alındıktan sonra kaçma şüphesi olmadığı için serbest bırakılmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkarılmadan önce Kazablanka'ya giden Sabri Çelebi, 23 Temmuz'daki Türkiye dönüş biletini iptal ettirmişti.  Fas'a gittikten sonra hakkında "Türkiye'den kaçtı .Bir daha Türkiye'ye dönmeyecek" iddialarına avukatı aracılığı ile cevap veren Çelebi, Türkiye'ye döneceğini açıklamıştı. Sabri Çelebi, son olarak 13 Ağustos tarihine bilet aldı. Sabri Çelebi'nin Türkiye'ye dönmek için yaptırdığı tüm rezervasyonlarını iptal ettirdiği öğrenildi.     

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2013, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0