banner102

Özgecan’ın katilinin öldürülmesindeki detaylar ortaya çıkıyor

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken'in cezaevinde vurulması olayının hükümlü G.A. ve tutuklu F.Y. spor salonuna götürüldüğü sırada gerçekleştiği belirlendi. G.A.’nın üzerindeki silah ile iki personeli spor salonu giriş koridoruna kapattığı, maktul Ahmet Suphi Altındöken ile babasını odanın mazgalından ateş ederek vurduğu açıklandı.

Özgecan’ın katilinin öldürülmesindeki detaylar ortaya çıkıyor
 Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda 11 Nisan 2016 günü hükümlüler Ahmet Suphi Altındöken ve Necmettin Altındöken’in silahlı saldırıya uğraması ile ilgili olarak alınan ifadeler, toplanan deliller ile detaylı bir şekilde yapılan araştırma ve inceleme sonucunda olayın ceza infaz kurumunun B bloğunda bulunan hükümlü G.A. ve tutuklu F.Y.’nin spor salonuna götürüldüğü sırada gerçekleştiği belirtildi. G.A.’nın daha önce üzerine sakladığı silahı çıkarıp iki personeli spor salonu giriş koridoruna kapattığı, koşarak maktul Ahmet Suphi Altındöken’in odasının olduğu koridora yöneldiği ve koridorun sonunda bulunan odanın mazgalından ateş etmek suretiyle her iki hükümlüyü yaraladığının anlaşıldığı belirtilen açıklamada, olayı haber alan ceza infaz kurumu ani müdahale ekibinin eylemden yaklaşık 4 dakika sonra olayda kullanılan silahı hükümlü G.A.’dan alarak şahsı etkisiz hale getirdiği, yaralı Ahmet Suphi Altındöken ile Necmettin Altındöken’in vakit kaybetmeksizin ilk olarak ceza infaz kurumundaki revire, ardından da görevliler tarafından olay yerine çağrılan 112 Acil Servis görevlilerince hastaneye sevklerinin sağlandığının tespit edildiği kaydedildi. Yaralıların uzun süre odada beklediği ve saldırıyı gerçekleştiren hükümlünün maktulün bulunduğu odaya girdiği şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Açıklamada, olayı gerçekleştiren, azmettiren, olayda kullanılan silahın ceza infaz kurumuna sokulmasında yardımcı olduğu belirlenen, suç grubu olarak eyleme destek veren 1’i infaz koruma memuru olmak üzere 6 şüphelinin ‘tasarlayarak öldürme’ ve ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçlarından sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandığı belirtildi. Konuyla ilgili Adalet Bakanlığı'nca 1 müfettiş ve 2 cezaevi kontrolörü görevlendirildiği, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da olaya ilişkin yürütülen adli soruşturmanın çok yönlü olarak titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi. Açıklamada, "Olayla ilgili olarak adli ve idari yönden başlatılan soruşturmanın selameti bakımından görevlerinin başında kalmaları sakıncalı görüldüğünden ceza infaz kurumu müdürü ve ikinci müdürü tedbiren görevden uzaklaştırılmış, 3 personel de olayda kusur ve etkileri olduğu değerlendirildiğinden açığa alınmıştır. İdari olarak ayrıca eyleme doğrudan katılanlar dışında, ihmali bulunanlar hakkında da detaylı inceleme ve soruşturma devam etmektedir" denildi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2016, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0