Özgecan Aslan davası başladı

Mersin’in Tarsus ilçesinde, bindiği minibüsün şoförü tarafından hunharca öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan davasının ilk duruşması başladı.

Özgecan Aslan davası başladı
banner98
 Duruşmanın görüldüğü Tarsus Adliyesinde kadın örgütleri ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin sloganlar atarak bekleyişi sürüyor. Tarsus’ta, 11 Şubat 2015 tarihinde kaybolan ve iki gün sonra vahşice öldürüldükten sonra yakılmış halde cesedi bulunan Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan’ın katil zanlıları hakim karşısına çıktı. 26 yaşındaki minibüs şoförü Suphi Altındöken (26), babası Necmettin Altındöken (50) ile arkadaşı Fatih Gökçe (25) ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanıyor. Sanıkların kimlik tespitine başlandı. Davanın ilk duruşmasında, müdahil olmak için bin avukat Mersin Barosundan yetki belgesi alan avukatların bir kısmı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri 108 kişilik konferans salonuna girdi. 

Mahkeme heyetinin iki üyesi kadın. Hakim, sözlü olarak kimlik tespiti yaptı. Suphi Altındöken'in 2, babası Necmettin Altındöken'in 1, Fatih Gökçe'nin de 2 sabıkası var. Aslan ailesini temsilen Özgecan Aslan'ın amcası Yaşasın Aslan salonda hazır bulunuyor. Çok sayıda kadın örgütü ve sivil toplum kuruluşu üyesi Tarsus Adliyesi bahçesinde basın açıklaması yapıp sloganlar atıyor.  Sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteyen kadınların adliye bahçesinde bekleyişi sürüyor. 

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0