banner101

Onur madalyası takdim edildi

Kazakistan Milli Günü resepsiyonuna katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e birinci derece onur madalyası takdim edildi.

Onur madalyası takdim edildi
 Kazakistan Milli Günü, düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Kazakistan Milli Günü, Büyükelçi Canseyit Tüymebayev’in ev sahipliğinde Ankara Cer Modern’de düzenlenen resepsiyona, 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün yanı sıra bakanlar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanı sıra eski bakanlardan İdris Naim Şahin, Abdulkadir Aksu, Hasan Hüseyin Ceylan, Halil Şıvgın, Büyük Birlik Parti Genel Başkanı Mustafa Destici ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve büyükelçiliklerden temsilciler ile diğer davetliler katıldı.

İki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından resepsiyonda konuşan Gül, Kazakistan’ın bağımsızlığının 23. yılı vesilesiyle düzenlenen resepsiyona katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, bütün Kazak halkını ve tüm Türk dünyasını tebrik etti. Gül, "Sadece Kazakistan değil, Orta Asya’daki bütün Türk cumhuriyetleriyle hepimiz kendimizi tek bir milletin farklı devletleri olarak görürüz ve diğer Türk cumhuriyetleri de hep bağımsızlıklarını aynı büyük bir coşkuyla, büyük bir gururla yad ederiz" ifadesini kullandı.

Nursultan Nazarbayev’in gelmesiyle Kazakistan’ın siyasi, ekonomik ve kültürel olarak büyük bir başarı elde ettiğine işaret eden Gül, "Ekonomik olarak Asya’nın ortasında parlayan bir yıldızdır. Bütün gelirlerini Kazak halkının kalkınmasına, refahına en güzel şekilde yönlendirmiştir. Siyasi olarak da dünyada ağırlığı olan bir ülke haline gelmiş Asya’daki güvenlik işbirliğinin kuruluşuna öncülük etmiş, başkanlığını yapmıştır. AGİT’in dönem başkanlığını yapmıştır, BM’de daima sözü dinlenen ülke haline gelmiştir. Bütün bunlar hepimizi gururlandırmaktadır. Değerli kardeşim Nazarbayev, Türk dünyasına ayrı bir önem veren kişi olduğu için, ben kendisini Türk dünyasının ’aksakalı’ ilan ettim" dedi.

2009’da hep beraber Nahçıvan’da Türk Konseyi’nin kurulduğunu anımsatan Gül, bu süreçte Nazarbayev’in çok büyük katkıları olduğunu belirtti. Gül, "Onun Türkiye’ye ilgisi ayrı, bizim de ona olan muhabbetimiz ayrı. Ben vaktiyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Bey’e söylemiştim, o da Ankara’nın en güzel yerine Sayın Nazarbayev’in çok güzel bir büstünü koyarak, Gençlik Parkı’nın önünde, bu sevgiye ayrıcalık göstermiştir” dedi.

Resepsiyonda Cumhurbaşkanı Gül’ün yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek ve sanatçı Uğur Işılak’a da iki ülke halkları arasındaki çalışmalarından dolayı ödül takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0