Önemli Olan Okulların Kalitesini Yükseltmek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, okulların taliteli birer eğitim yuvaları haline getirmeleri gerektiğini söyledi.

 Önemli Olan Okulların Kalitesini Yükseltmek!
banner98
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, okulların taliteli birer eğitim yuvaları haline getirmeleri gerektiğini söyledi. Şahin, "Önemli olan, okullarımızı gerçekten kaliteli eğitim kurumları haline getirebilmektir. Çocuklarımızın okuldan mezun olduktan sonra bir sınava girecekse dershanelere ihtiyaç olmayacak düzeye getirilmesini temin etmektir." dedi.

Seçim bölgesi Karabük'te ziyaretlerde bulunan Şahin, dershanelerin kapatılmasına yönelik çalışmalar hakkında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Dershanelerle ilgili konunun tartışılmasını 'sağlık alameti' olarak gördüğünü belirten Şahin, "Yeterki birbirimizi kırmadan, dökmeden fikir düzeyinde tartışalım. Esas olan, asıl olan okullarımızdır. Dershaneler, ikinci üçüncü derecede ele alıp tartışmamız gereken konulardır. Önemli olan, okullarımızı gerçekten kaliteli eğitim kurumları haline getirebilmektir. Çocuklarımızın okuldan mezun olduktan sonra bir sınava girebilmesi için dershanelere ihtiyaç olmayacak düzeye getirilmesini temin etmektir. Hükümetimizin amacıda buludur. Çünkü çocuklarımız özel okullarda, genel liselerimizde eğitim alıyorlar. Almış oldukları bilgi yeterli olursa ve bu bilgilerle sınavlara girerlerse başarılı olarak üniversitenin herhangi bir dalında yüksek öğrenim yapma imkanına da sahip olurlar." diye konuştu.

Tartışmaların duygusallıktan kaynaklandığını savunan Şahin, "Dershanelerle ilgili hassasiyetlerini bildiren arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin özel okulları var. Samanyolu kolejleri, Fatih Eğitim Kurumları var. Buraların sayısını arttıralım. Bu eğitim kurumlarının sayısını artıralım. Buralarda çocuklarımıza her türlü bilgiyi vererek onların üniversiteye doğrudan gitmelerini temin edelim. Dersanelerin sayısını artırmayı değil... Samanyolu kolejleri gibi, Fatih kolejleri gibi özel okulların sayısını artırmasını yeğlersek bana göre daha isabetle hareket etmiş oluruz." açıklamasında bulundu.

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal'ın ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine ilişkin soruya ise Şahin, şunları söyledi; "Grubumuz kendisini disipline sevk etmiş. Doğrusu üzüntü duydum. Ben İdris Bey'i severim. Saygıdeğer bir arkadaşımızdır. Bildiğim kadarıyla da profesördür ama zaman zaman şahsi görüşlerini partinin görüşlerinin önüne geçirmiştir. Bu parti grubunda bir rahatsızlığa yol açmıştır ama İdris Bey'in 'ben bildiklerimi okumaya devam edeceğim' şeklindeki açıklaması kendisi adına son derece üzüntü vericidir. Ben İdris beyin bütün bu gelişmeler karşısında yeniden bir şahsi değerlendirme yaparak, hatalarını görüp grubumuzdan, genel başkanımızdan özür dileyerek grubumuzda görevine devam etmesini arzu ederim."
Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2013, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0