Oğullarını Kaybeden Ailenin Hukuk Mücadelesi!

Hollanda’nın İjmuiden kentinde gözaltında iken hayatını kaybeden İhsan Gürz’ün babası Cengiz Gürz, 2011 yılında gözaltına alındıktan sonra karakolda ölen Türk genci 22 yaşındaki oğlu için hukuk mücadelesi başlattı.

Oğullarını Kaybeden Ailenin Hukuk Mücadelesi!
banner98
Hollanda’nın İjmuiden kentinde gözaltında iken hayatını kaybeden İhsan Gürz’ün babası Cengiz Gürz, 2011 yılında gözaltına alındıktan sonra karakolda ölen Türk genci 22 yaşındaki oğlu için hukuk mücadelesi başlattı. Ailesi olayın zanlıları olan 10 polis ve 1 doktorun yargılanacağını söyledi. Hollanda’nın İjmuiden kentinde İhsan Gürz’ün gözaltına alıp darp ettikleri iddia edilen 10 polis ve gözaltında müdahale etmeyen bir doktor hakkında Amsterdam Yüksek Mahkemesi yargılama kararı çıkarttı. Yargılama 16 Ekim 2013 tarihinde başlayacak.

İjmuiden kentinde 2 Temmuz 2011 yılında polis tarafından gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü Velsen karakolunda 3 Temmuz sabahı ölen 22 yaşındaki İhsan Gürz için ailesi hukuk mücadelesi başlatmıştı. Hollanda’da öldükten sonra otopsi yapılan ve 4 gün sonra Erzincan’ın merkeze 16 kilometre uzaklıkta bulunan Mollaköy beldesinde toprağa verilen İhsan Gürz için ailesi, çocuklarının Hollanda polisi tarafından uğradığı şiddet sonucu öldüğünü iddia ederek yeniden otopsi istemiş ve Gürz’ün cansız bedeni bir hafta sonra cumhuriyet savcılığı soruşturması kapsamında mezarından çıkartılarak Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.

Hollanda’ nın Beverjick şehrinde yaşayan ve güvenlik şirketi sahibi olan baba Cengiz Gürz, oğlunun polisler tarafından uğradığı şiddetin ardından doktor gözetiminde ölüme terk edildiğini savunarak “Hollanda’da çocuğumuz 7. ayın 3’ünde 2011 yılında gereksiz tutuklanıp aşırı darp ve şiddet sonucu karakola sürüklenmiş ve karakolda da gördüğü şiddet ve darp sonucu doktor gözetiminde ölüme terk edilmiştir. Ondan sonraki aşlamalarda otopsi yapıldı. Çocuğumun kalbi ve beyni yok edilmiştir. Otopside polis müfettişi bulunmuştur. Bu ne anlama gelmektedir. Bunu da Amsterdam mahkemesine yaptığımız başvuru 3 sene dolmasına yakın değerlendirmeye alındı. Önümüzdeki 10. ayın 16’sında 10 tane polis ve ölüme sebebiyet vermekten mahkemeye çıkacak. 2 senedir Avrupa Parlementosu, İnsan Hakları her yere başvurduk. Bu aşamaya geldik. 3 seneye yakındır mücadelemizi her türlü sürdürüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti maddi ve manevi olarak bizim arkamızda. Bizim davamız bu tür olayları yaşamış insanlara örnek olsun. Yılmadık. Davamızı bu güne kadar sürdürdük. Adalet ibresi yeni bize doğru dönmeye başladı. 16 Ekim 2013 tarihinde oğlumu bu hale getirenler yargılanacak.” dedi.

    Çocuğunun mezarı başında dua eden acılı anne Ayten Gürz ise sorumluların cezalandırılmasını istediğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'ne de teşekkür ettiğini ifade etti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0