Nefes kesen esrar operasyonunun zanlıları adliyede!

Suriye'den temin ettikleri 192 kilogram uyuşturucuyu Şanlıurfa üzerinden Kocaeli ve Bursa'ya sevk etmek isteyen zanlılar, nefes kesen operasyonla yakalandı. Operasyon sırasında bir polis otosu takla attı, 3 polis memuru yaralandı.

Nefes kesen esrar operasyonunun zanlıları adliyede!
banner98
Suriye'den temin ettikleri 192 kilogram uyuşturucuyu Şanlıurfa üzerinden Kocaeli ve Bursa'ya sevk etmek isteyen zanlılar, nefes kesen operasyonla yakalandı. Operasyon sırasında bir polis otosu takla attı, 3 polis memuru yaralandı. Tabanca ve Kalaşnikofun da ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan 7 zanlı, Kocaeli'nden İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Kocaeli Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye'den temin edilen uyuşturucunun Kocaeli ve Bursa'ya sevk edileceği ihbarı üzerine harekete geçti. Narkotik polisi, liderliğini Emrah A.'nın (31) yaptığı Kadir Y., Yıldırım B., Musa B., Salih D., Aziz C. ve Serkan Y.'den oluşan şüphelileri, Şanlıurfa'dan takip etmeye başladı. 5 araçlık konvoyla Şanlıurfa'dan, Afyonkarahisar'a gelen zanlılar, burada uyuşturucuyu bölme kararı aldı. Polis ekipleri bunun üzerine zanlılara operasyon yapma kararı aldı.

Polisin operasyon yaptığını fark eden zehir tacirleri, kaçmaya başladı. Kocaeli polisine destek veren Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü’ne ait bir polis aracı, yaşanan kovalamaca sırasında takla attı ve araçta bulunan 3 polis memuru yaralandı. Şahısların kaçmasını sürdürmesi üzerine Kocaeli Narkotik polisi, uyarı ateşi açtı. Kaçmaya devam eden şahıslar stabilize yola girince, tozlu yolda elektrik direğine çarparak kaza yaptı. Kaza sonucunda zanlılar yakalandı.

Şüphelilerin kullandığı 5 araçlık konvoy içindeki 16 K 2034 plakalı araçta 192 kilogram esrar ele geçirildi. Araçlarda yapılan aramalarda 1 adet tabanca, 1 adet Kalaşnikof marka uzun namlunu tüfek ve bunlara ait 36 adet mermi ele geçirildi. Şüphelilerin ayrıca çok sayıda suçtan sabıkalı olduğu iddia edildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan 7 zanlı, İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.
Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2013, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0