Mustafa Koç: 'Futboldan soğuduk'

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, son yıllarda düşüş yaşayan Türk futbolunu değerlendirerek, 'Futboldan soğuduk' dedi.

Mustafa Koç: 'Futboldan soğuduk'
banner98
 Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, “Ülker muazzam bir iş yaptı. Biz de bu tip operasyonlara açığız. Yakında müjdesini vereceğiz” dedi

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Ülker'in İngiliz Bisküvi devi United Biscuists'i 3.5 milyar dolara satın alması ve Doğuş Holding'in Garanti Bankası operasyonunu “Muazzam bir iş” olarak değerlendirdi. Türkiye'de iş dünyasının paradigmalarını değiştirmesi gerektiğini belirten Koç, “Ülker'in operasyonu bu açından çok önemli. Bizim de 2015 yılı için bir sürprizimiz olabilir” dedi. 2011 yılında Güney Afrika'nın en büyük beyaz eşya üreticisi Defy'i bünyesine katan Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, şirketin Durban'da bulunan buzdolabı fabrikasını ekonomi gazetecileri ile gezdi. Burada açıklamalarda bulunan Koç, “Yıldız Holding'in İngiliz United Biscuits'i satın alması muazzam bir operasyon. Nokta atışı yapılmış. Murat Bey'e mektup yazdım. Tebrik ettim kendisini” diye konuştu. Yurt dışında satın almalar düşündüklerini açıklayan Koç, şöyle devam etti: “Olmak istediğimiz yerde değiliz küresel ölçekte. Beyaz eşya ve enerji dışında cazip fırsatları kollayacağız. Güney Doğu Asya ve Uzakdoğu, büyümek istediğimiz pazarlar. Yakında müjdesini vereceğiz.”

Yapı Kredi Bankası'ndan memnun olduklarını da anlatan Koç, şunları söyledi: “Yatırmış olduğumuz paraya ve getirisine göre şu an bizim için çok kıymetli bir varlık. İtalyanlarla fevkalâde iyi gidiyoruz. Türkiye'nin önemli bir pazar olduğunun farkındalar. Garanti'nin satışı, iyi planlanmış bir süreçti. Hem İspanyollar hem dostlarımız eminim çok mutlular.”

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2014, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0